Staţie GPL din Caracal, amendată cu 5.000 lei, după ce s-au constatat defecţiuni la un robinet

Un depozit de rezervoare GPL din Caracal a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei, după ce în timpul controlului efectuat de o comisie mixtă a fost constatată o defecţiune la o instalaţie.

Staţie GPL din Caracal, amendată cu 5.000 lei, după ce s-au constatat defecţiuni la un robinet


Un depozit de rezervoare GPL din Caracal a fost sancţionat cu o amendă de 5.000 de lei, după ce în timpul controlului efectuat de o comisie mixtă a fost constatată o defecţiune la o instalaţie, a anunţat vineri prefectul judeţului Olt, Mario De Mezzo.

Neconformităţile respective, şi anume, scăpări de GPL la o instalaţie de transvazare din cauza unui robinet defect, au fost remediate imediat de operatorul economic.
"În şedinţa de lucru cu echipa mixtă de control de azi, am fost informat că în această dimineaţă a fost întocmit un proces verbal de contravenţie pentru neconformităţi la unul dintre depozitele verificate ieri, în strada Vornicul Ureche, din Caracal. Este vorba despre scăpări de GPL la instalaţia tehnologică de transvazare din rezervoare în autocisternă, un robinet defect. Neconformităţile au fost remediate pe loc, amenda aplicată fiind în cuantum maxim. Controlul este în derulare", a informat prefectul.
Controalele la operatorii care depozitează, transportă şi comercializează carburanţi şi produse derivate, inclusiv GPL, au început în judeţul Olt joi, în municipiul Caracal.

"La nivel preliminar, colegii din comisia mixtă de control mi-au transmis, la finalul zilei, că au identificat o serie de nereguli sau abateri, în principal legate de aspectele verificate de Garda de Mediu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. O serie de nereguli au fost remediate pe loc, altele urmează să fie rezolvate în perioada imediat următoare. Până în acest moment, nu am fost informat despre abateri care să aibă drept consecinţă suspendarea activităţii niciunui obiectiv verificat", a precizat prefectul Mario De Mezzo după prima zi de controale.