Sute de tone de deşeuri neconforme achiziţionate de o firmă, descoperite în urma unor percheziţii în trei judeţe

Peste 600 tone de deşeuri din plastic care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare au fost descoperite în urma unor percheziţii efectuate, vineri, în judeţele Călăraşi, Teleorman şi Ilfov.

Sute de tone de deşeuri neconforme achiziţionate de o firmă, descoperite în urma unor percheziţii în trei judeţe


Peste 600 tone de deşeuri din plastic care nu respectă prevederile legale de păstrare, sortare sau reciclare au fost descoperite în urma unor percheziţii domiciliare efectuate, vineri, în judeţele Călăraşi, Teleorman şi Ilfov, a informat Garda de Coastă.

Acţiunea a fost desfăşurată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, poliţişti din cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Maritime şi inspectori de la Direcţia Generală a Vămilor, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanţa.
"Echipa (...) a descoperit, la o locaţie din judeţul Călăraşi, 40 de baloţi ce conţin 19.000 kg deşeuri textile. Acestea erau depozitate neautorizat şi provin din Italia fiind introduse pe cale rutieră în România în anul 2019 de către o societate comercială declarând bunurile ca fiind 'fibre textile - diferite culori'. La punctul de lucru al societăţii comerciale în cauză, din judeţul Teleorman, au fost identificate aproximativ 600 de tone de deşeuri din plastic. Dintre acestea, aproximativ 194 de tone au fost importate, sunt murdare, urmând a fi sortate şi spălate, fapt ce contravine legislaţiei de mediu. Alte 372 de tone sunt achiziţionate din România, iar 40 tone deşeuri de diferite tipuri sunt nevalorificabile în această locaţie. Totodată sunt suspiciuni ca societatea nu respecta nici prevederile din autorizaţia de mediu, depăşind cu mult cantitatea maximă anuală de deşeuri din plastic autorizată pentru reciclare", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.
Conform sursei citate, au mai fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, de la sediul societăţii comerciale aflat în judeţul Ilfov, documente cu valoare probatorie. (Sursa: Agerpres)