Bunuri contrafăcute, în valoare de 1 milion de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni

Produse vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de un milion de euro, aduse în ţara noastră din Turcia, au fost depistate şi confiscate de lucrători vamali.

Bunuri contrafăcute, în valoare de 1 milion de euro, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni


Produse vestimentare susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de un milion de euro, aduse în ţara noastră din Turcia, au fost depistate şi confiscate de lucrători vamali şi ai Gărzii de Coastă la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă.

Garda de Coastă a informat luni, printr-un comunicat de presă, că aproximativ 13.000 de articole vestimentare inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, erau transportate cu un autocamion pentru o firmă din România.
"În data de 12 iunie, în Punctul de Trecerea a Frontierei Negru Vodă, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul DGV - Echipe Mobile, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific unui autocamion înmatriculat în România, care transporta textile din Turcia, pentru o firmă din România. La volanul automarfarului se afla un cetăţean român, în vârstă de 50 ani", se arată în comunicat.
Conform sursei citate, deoarece existau suspiciuni că marfa transportată este contrafăcută, automărfarul a fost dirijat către rampa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Agigea, pentru efectuarea unor verificări amănunţite de către poliţişti şi vameşi.
"Astfel, echipa comună a descoperit 13.289 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Produsele, în valoare de aproximativ un milion de euro, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun", au mai spus reprezentanţii Gărzii de Coastă.