Joe Biden și soția sa, primiți de Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a i-a primit, duminică, la Castelul Windsor pe președintele american, Joe Biden, și pe soția sa, Jill, la finalul Summit-ului G7 care a avut loc în Anglia.

Joe Biden și soția sa, primiți de Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor


Regina Elisabeta a II-a i-a primit, duminică, la Castelul Windsor pe președintele american, Joe Biden, și pe soția sa, Jill, la finalul Summit-ului G7 care a avut loc în Anglia. Cuplul prezidențial american a fost întâmpinat cu garda de onoare și a fost invitat la un ceai de suverana britanică, informează BBC.

După reuniunea la nivel înalt cu liderii celor mai industrializate șapte state din lume, președintele american și soția sa au plecat de la Cornwall la bordul Air Force One, aterizând pe Aeroportul Heathrow din Londra, de unde au zburat cu elicopterul Marine One către Windsor.
La întâlnirea cu Joe și Jill Biden, Regina, în vârstă de 95 de ani, a purtat o roche înflorată și o pălărie roz. Este a doua oară când cei trei se întâlnesc, după ce vineri, liderul de la Casa Albă și soția sa au luat parte la recepția organizată pentru liderii G7.
Întrevederea dintre soții Biden și Regină a durat o oră, cu zece minute mai mult decât era prevăzută inițial. Cu această ocazie președintele SUA a invitat-o pe suverană la Casa Albă.
"Nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a adus aminte de mama, privirea şi pur şi simplu generozitatea ei", le-a spus Joe Biden jurnaliștilor după discuția cu Regina Elisabeta.
De la Londra, liderul american pleacă la Bruxelles, unde va participa luni la Summit-ul NATO, unde va fi prezent și președintele Klaus Iohannis. 
În cei 69 de ani de domnie, Regina Elisabeta a întâlnit toți președinții americani, cu excepția lui Lyndon B. Johnson.