VIDEO Dacă vreţi să ne câştigaţi inimile, trimiteţi arme, este mesajul Ucrainei pentru Franţa

Armata ucraineană a dat peste cap tot codul de comunicare militară printr-un videoclip în care imploră Parisul să dea dovadă de romantism prin trimiterea de noi piese de artilerie Caesar.

VIDEO Dacă vreţi să ne câştigaţi inimile, trimiteţi arme, este mesajul Ucrainei pentru Franţa


Muzică de Serge Gainsbourg, şarm francez şi asfinţit de soare: armata ucraineană a dat peste cap tot codul de comunicare militară printr-un videoclip în care imploră Parisul să dea dovadă de "romantism" prin trimiterea de noi piese de artilerie Caesar, informează miercuri AFP.

Războiul nu se face cu flori, însă Kievul va avea meritul că a încercat. Clipul difuzat pe contul de Twitter al Ministerului Apărării ucrainean este, fără îndoială, versiunea cea mai originală a tuturor solicitărilor Kievului de a spori ajutorul militar occidental în lupta sa împotriva Rusiei, remarcă France Presse.
"Gesturile romantice iau diverse forme", se poate citi în acest clip, în timp ce se derulează imagini cu trandafiri, ciocolată, apusuri pe malul Senei, cu Turnul Eiffel pe fundal, şi chiar cu doi îndrăgostiţi îmbrăţişaţi.
"Însă dacă vreţi cu adevărat să ne câştigaţi inimile, nimic nu se compară cu artileria de 155 de mm autopropulsată şi extrem de mobilă", continuă acest film de 41 de secunde, pe imagini cu tunuri Caesar şi având ca fond sonor extrem de eroticul "Je t'aime moi non plus" al lui Serge Gainsburg şi Jane Birkin.


Preşedintele francez Emmanuel Macron a confirmat săptămâna trecută că Parisul intenţionează să trimită Ucrainei alte şase tunuri Caesar, în plus faţă de cele 18 deja livrate. Aceste tunuri, vârf de gamă al artileriei franceze, au o rază de acţiune de 40 de kilometri.
"Merci beaucoup, France", conchide clipul, în franceză în text, cu fotografii ale preşedinţilor francez şi ucrainean, înainte de a continua în engleză: "Trimiteţi mai multe vă rugăm".
Clipul video, devenit viral pe reţelele sociale, este difuzat cu aceste câteva cuvinte: "Sophie Marceau.... Isabelle Adjani... Brigitte Bardot.... Emmanuel Macron!... şi (tunurile) CAESAR!".