Biden: Atacul Hamas a fost un act de răutate pură. Suntem alături de Israel.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a denunţat Hamas şi a subliniat sprijinul Statelor Unite pentru Israel, iar atacurile Hamas asupra Israelului reprezintă răutate absolută.

Biden: Atacul Hamas a fost un act de răutate pură. Suntem alături de Israel.


Preşedintele SUA, Joe Biden, a denunţat marţi Hamas şi a subliniat sprijinul Statelor Unite pentru Israel, care deplânge moartea a peste 1.000 de persoane, printre care cel puţin 14 americani, în urma unui atac surpriză lansat de gruparea militantă palestiniană.

Într-un discurs rostit la Casa Albă, preşedintele Biden şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea pentru americanii ţinuţi ostatici de Hamas, grupare palestiniană islamistă.
"Există momente în această viaţă, şi vorbesc la propriu, când răul pur se dezlănţuie în această lume. Poporul din Israel a trăit un astfel de moment în acest weekend", a spus liderul american, potrivit căruia atacurile Hamas asupra Israelului reprezintă "răutate absolută", relatează Reuters.

Statele Unite se vor asigura că Israelul are tot ce îi trebuie pentru se apăra, a mai spus Biden, anunţând că va cere Congresului să ia măsuri pentru a ajuta Israelul, care are dreptul şi datoria de a răspunde la atacuri.
"Ne vom asigura că Israelul are ceea ce are nevoie pentru a avea grijă de cetăţenii săi şi pentru a se apăra, pentru a răspunde la acest atac. Nu există nicio justificare pentru terorism. Nu există nicio scuză. Hamas nu apără dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare. Scopul său declarat în legătură cu statul Israel este de a ucide poporul evreu. Ei folosesc civilii palestinieni ca scuturi umane", a spus Biden într-o declaraţie deosebit de dură, conform EFE.
Statele Unite şi-au sporit prezenţa militară în regiune pentru a-şi consolida efortul de descurajare şi sunt pregătite să desfăşoare resurse suplimentare dacă este necesar, a anunţat preşedintele american.