Statele Unite vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams

Statele Unite au anunţat miercuri că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, peste câteva luni, la scurt timp după ce Germania a făcut un anunţ similar privind tancurile sale Leopard.

Statele Unite vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams


Statele Unite au anunţat miercuri că vor livra Ucrainei 31 de tancuri M1 Abrams, peste câteva luni, la scurt timp după ce Germania a făcut un anunţ similar privind tancurile sale Leopard, relatează Reuters şi dpa.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat decizia în remarci la Casa Albă, adăugând că tancurile sunt necesare pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi "îmbunătăţească abilitatea de manevră pe teren deschis".
El a mulţumit totodată Germaniei pentru decizia sa de a livra Ucrainei tancuri Leopard 2.
"Rusia se aştepta la o ruptură", a mai spus Biden, referindu-se la SUA şi aliaţii lor europeni. "Dar suntem uniţi complet, total şi strâns", a asigurat liderul de la Casa Albă.
Totuşi, oficiali americani au declarat presei că vor trece luni, nu săptămâni, până când tancurile Abrams vor ajunge în Ucraina şi au descris această decizie a Washingtonului ca fiind mai degrabă un ajutor militar pe termen lung.