Ţara Galilor a învins Turcia cu 2-0 şi e aproape de optimi

Țara Galilor a câștigat cu 2-0 meciul cu Turcia și ia o opțiune serioasă pentru calificarea în optimile EURO 2020.

Ţara Galilor a învins Turcia cu 2-0 şi e aproape de optimi
Foto: Daily Mail


Reprezentativa de fotbal a Ţării Galilor a învins naţionala Turciei cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, pe Stadionul Olimpic din Baku, în Grupa A a turneului final EURO 2020, succes care o duce aproape de optimile de finală.

Ţara Galilor a dominat prima repriză, cele mai mari ocazii având loc la poarta turcilor. Pe finalul primei reprize, Gareth Bale a trimis o pasă perfectă pentru Aaron Ramsey, care a marcat pe jos,   din interiorul careului, în minutul 42. 

În partea a doua, ocaziile au curs la ambele porți. Mai întâi Gareth Bale a trecut pe lângă golul de 2-0, trimițând peste poartă, apoi Burak Yilmaz a ratat ținta din 6 metri, cu o execuție acrobatică.
În minutul 60, Gareth Bale a obținut un penalty, după ce a fost doborât pe linia careului de Celik. Galezul a șutat însă prea puternic, mult peste bara transversală!

În al cincelea minut suplimentar de joc, în urma unui corner, Bale a pătrunsîn careu pe linia de fund şi l-a găsit perfect în faţa porţii pe Connor Roberts, care a marcat pentru 2-0. 
Turcia a pierdut și al doilea meci de la EURO, 0-2 cu Țara Galilor, după 0-3 cu Italia în meciul de debut al Campionatului European, și mai poate spera la calificare doar de pe locul 3.
Până la al doilea meci al grupei A, dintre Italia şi Elveţia, Ţara Galilor conduce în clasament cu 4 puncte şi +2 la golaveraj, în timp ce Turcia, cu două înfrângeri are şanse infima să mai iasă din faza grupelor.