Simona Halep, prima veste bună de la procesul legat de dopaj! Ce s-a descoperit la analize

Simona Halep a primit prima veste pozitivă legată de procesul în cazul său de dopaj. Sportiva noastră lua niște diuretice pentru glanda tiroidă.

Simona Halep, prima veste bună de la procesul legat de dopaj! Ce s-a descoperit la analize


Simona Halep a primit prima veste bună cu privire la procesul în scandalul de dopaj. Fostul lider mondial din tenis lua niște diuretice pentru glanda tiroidă, care putea fi interpretate ca și substanțe mascante în cazul său.

Sportiva noastră a primit și primele vești bune de la Sport Resolutions, tribunalul londonez unde este audiată.
Simona Halep își administra două medicamente care puteau fi considerate ca substanțe mascante pentru Roxadustat, substanța pentru care a fost suspendată la testele anti-doping de la US Open. Euthyrox și un medicament anticoncepțional sunt cele două medicamente, care puteau fi interpretate împotriva ei, însă acest lucru nu s-a întâmplat, anunță Paul Ciucur, unul dintre avocații români desemnați ca arbitri de Sport Resolution.
Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, pentru ProSport.