"Transformers: Exterminarea" pe primul loc în box office-ul nord-american

Filmul "Transformers: Exterminarea" regizat de Michael Bay debutează pe primul loc în box office-ul nord-american

"Transformers: Exterminarea" pe primul loc în box office-ul nord-american


Filmul SF "Transformers: Exterminarea", regizat de Michael Bay, debutează pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 100 de milioane de dolari de vineri până duminică.

După evenimentele din "Transformers 3", rasa umană încearcă să se refacă, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului. Însă un grup influent de oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul ca oamenii să înveţe ceva din incursiunile Transformerilor pe Terra, forţează limitele tehnologiei dincolo de ceea ce poate fi controlat, în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei ameninţări străvechi a Transformerilor. "Transformers: Exterminarea" este parţial filmat în China, în regim de coproducţie între Paramount Pictures şi compania chineză de stat China Movie Channel. Pe lângă distribuţia hollywoodiană - Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles, Stanley Tucci şi Kelsey Grammer -, în film au jucat şi actori din China, printre care Li Bingbing.
Clasamentul celor mai mari încasări se prezintă astfel:
1. Filmul SF "Transformers: Exterminarea", regizat de Michael Bay, debutează pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 100 de milioane de dolari
2. Comedia de acţiune "O altă adresă de pomină/ 22 Jump Street", de Michael Bacall, Phil Lord şi Christopher Miller, se menţine pe locul al doilea, cu încasări de 15,4 milioane de dolari, conform datelor furnizate de boxofficemojo.com.
3. Filmul de animaţie "Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2", de Dean DeBlois, cu încasări de 13,1 milioane de dolari.
4. Comedia "Nebunie în Las Vegas/ Think Like a Man Too", de Tim Story, pierde poziţia de lider şi ajunge pe locul al patrulea, cu încasări de 10,4 milioane de dolari.
5. Pe locul al cincilea se situează filmul "Maleficent", cu încasări de 8,2 milioane de dolari. Pelicula, regizată de Peter Stromberg.
6. Cea mai recentă producţie regizată de Clint Eastwood, musicalul "Jersey Boys", cu încasări de 7,6 milioane de dolari.
7. Filmul SF "Edge of Tomorrow: Prizonier în timp 3D", de Doug Liman şi cu Tom Cruise în rolul principal, pierde o poziţie şi se situează pe locul al şaptelea, cu încasări de 5,2 milioane de dolari.
8. Drama romantică "Sub aceeaşi stea/ The Fault in Our Stars", de Josh Boone, cu încasări de 4,8 milioane de dolari.
9. Filmul "X-Men: Days of Future Past/ X-Men: Viitorul este trecut", de Bryan Singer, cu încasări de 3,3 milioane de dolari.
10. Filmul "Chef", de Jon Favreau, cu încasări de 1,6 milioane de dolari.