Cioburi de poveste în Scitia Minor, un proiect cultural încheiat cu succes

Unul din primele proiecte culturale desfășurate în Constanța, în ciuda epidemiei de coronavirus, s-a încheiat cu succes

Cioburi de poveste în Scitia Minor, un proiect cultural încheiat cu succes


Unul din primele proiecte culturale desfășurate în Constanța, în ciuda epidemiei de coronavirus, s-a încheiat cu succes. Este vorba despre „Cioburi de poveste în Scitia Minor”, organizat de Asociația Culturală Georgiana Rusu și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), în cadrul ariei tematice Patrimoniu Cultural Material.

Poveștile de viață ale unor persoane reale, cunoscute din inscripțiile grecești și romane descoperite în Dobrogea, au fost aduse în fața publicului în cadrul unui spectacol de teatru cu temă antică, prin intermediul a cinci reprezentații, care au avut loc în Parcul Arheologic din municipiul Constanța. Accesul publicului a fost gratuit. În fiecare seară, la spectacol au asistat câteva zeci de persoane, în limita locurilor disponibile.
Ne bucurăm că am reușit să aducem un spectacol de teatru de calitate constănțenilor și turiștilor, în această perioadă complicată, și că aceștia au putut afla o poveste de viață din istoria acestor locuri. Totul a decurs fără probleme, am respectat cu strictețe regulile impuse de starea de alertă. Le mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături”, a declarat Georgiana Rusu, cea care a organizat evenimentul.
Scenariul spectacolului a fost scris de Cristiana Bojte Keresztes, în baza documentării asigurate de scriitorul Cristian Cealera prin intermediul trilogiei „Poveștile Mării Negre”. Muzica este semnată de Adrian Mihai, scenografia aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu, castingul fiind asigurat de Lui's Events. Din distribuție au făcut parte: Georgiana Rusu, Alexandru Medveghi, Radu Niculescu, Dana Trifan Enache, Laura Iordan Adrian, Andu Axente, Andrei Calu, Andra Colidiuc, Flori Priceputu, Adnana Maria Enache, Anais Agi-Ali, Adriana Burlacu, Bianca Ion, Raluca Cheleșu, Beatrice Georgiana Marciuc. Regia a fost semnată de Iulian Enache.
Parteneri ai evenimentului cultural au fost Primăria Municipiului Constanța, Asociația Elevilor din Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Comitetul Județean al Părinților Constanța.
Buget total al evenimentului a fost de 93.500 lei (70.000 lei finanțare AFCN, 23.500 lei contribuție proprie a beneficiarului).
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.