A murit rapperul american Coolio

Rapperul american Coolio, cunoscut în special pentru hitul său Gangsta's Paradise din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani, a informat miercuri managerul său.

A murit rapperul american Coolio
Foto: Getty Images


Rapperul american Coolio, cunoscut în special pentru hitul său 'Gangsta's Paradise' din 1995, a murit la vârsta de 59 de ani, a informat miercuri managerul său, informează joi AFP.

Muzicianul câştigător al Premiului Grammy, pe numele real Artis Leon Ivey Jr, a încetat din viaţă la Los Angeles, a declarat Jarez Posey.
Îndrăgitul artist american se afla în vizită la un prieten. Pentru că întârzia să revină de la baie, prietenul s-a dus să verifice şi l-a găsit pe Coolio întins pe podea, inconştient, transmite dpa, care citează site-ul tabloid MZ.
Nu este clară cauza morţii lui Coolio, dar managerul său a declarat pentru TMZ că paramedicii cred că a fost vorba de un stop cardiac.

Coolio a fost nominalizat la alte cinci premii Grammy în timpul carierei sale care a început la sfârșitul anilor 1980. De asemenea, el a ajuns pe locul al treilea în cea de-a șasea serie din UK Celebrity Big Brother în 2009 și s-a alăturat distribuției Ultimate Big Brother anul următor, ultima serie a emisiunii difuzată pe Channel 4.
Coolio s-a născut în Pennsylvania, dar mai târziu s-a mutat în Compton, California, unde a lansat primul său single în 1987.
El a înregistrat Gangsta’s Paradise pentru filmul din 1995 Dangerous Minds, cu Michelle Pfeiffer, și a devenit una dintre cele mai de succes cântece rap din toate timpurile.

Gest incredibil al lui Coolio, care, în octombrie 2012, a concertat într-un club din staţiunea Mamaia. El a plecat din hotelul unde a fost cazat cu băutura în valoare de 700 de euro, ascunsă într-o faţă de pernă.
Coolio fusese chemat să concerteze într-un club din staţiunea Mamaia.
În schimbul unui onorariu de 10.000 de euro, Coolio şi trupa sa au urcat pe scenă pentru aproximativ 30 de minute, după care rapperul a revenit în hotelul unde era cazat.
Acolo, organizatorii concertului i-au pus la dispoziţie, conform contractului, băuturi alcolice, sucuri, apă minerală şi un borcan de miere.
După câteva ore petrecute în camera de hotel, Coolio a cerut să fie dus în Bucureşti, unde avea de susţinut un alt concert. La ieşirea din hotel, rapperul nu s-a îndurat să se despartă de băutura pusă la dispoziţie de organizatori.
La concert, Coolio a arătat că-i place distracţia. Nici pe scenă, rapperul nu s-a putut dezlipi de sticlă de şampanie. Şi pe toată durata concertului, Coolio şi-a dres glasul cu câte o gură de băutură.
În final, organizatorii concertului au rămas blocaţi în momentul în care l-au văzut pe rapper în fata hotelului, în braţe cu o fată de pernă plină cu sticle cu tequilla şi cu şampanie.
Conform informaţiilor primite de organizatori, se pare că solistul a repetat gestul şi în hotelul din Capitală, unde a fost cazat pentru încă o noapte.