Un tânăr de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer

Un tânăr de 18 ani din județul Bacău a suferit un infarct de miocard la două zile de la rapelul cu vaccinul Pfizer.

Un tânăr de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer


Un tânăr de 18 ani din județul Bacău a suferit un infarct de miocard la două zile de la rapelul cu vaccinul Pfizer.

Adolescentul în vârstă de 18 ani din comuna Livezi, sat Bălăneasa, județul Bacău, a suferit infarctul la două zile de la rapelul Pfizer, iar medicii au decis că o asemenea reacție adversă la vaccin ar fi necesar să fie făcută publică, scrie Antena3. Raportările de pe platforma de vaccinare arată peste 16.000 de reacții adverse, de tip local și general, fără a detalia gravitatea acestora.  
"Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”.
Cardiologii de la spitalul din Bacău spun că nu au mai văzut așa ceva și că este imposibil ca un tânăr sănătos să facă infarct la 18 ani.
”Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la Covid și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani", au afirmat medicii din Bacău pentru Național.
”Cel mai probabil vinovată este proteina spike, care este produsă de către corpul nostru în urma injectării cu vaccinul ARN mesager și începe să circule într-o cantitate mare în toate vasele de sânge, producându-se o lezare a endoteliului vascular, la nivelul tunicilor care căptușesc vasele”, susțin medicii.