Uniunea Europeană va achiziţiona 300 de milioane de doze din vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer

Uniunea Europeană va semna în curând un contract pentru achiziţionarea mai multor milioane de doze din vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer PFE.N şi BioNTech BNTX.O.

Uniunea Europeană va achiziţiona 300 de milioane de doze din vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer
Foto: radio-canada.ca


Uniunea Europeană va semna în curând un contract pentru achiziţionarea mai multor milioane de doze din vaccinul COVID-19 dezvoltat de Pfizer PFE.N şi BioNTech BNTX.O, a declarat luni preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează Reuters.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuţii cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potenţiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. 
Cu toate acestea, o înţelegere nu a fost încă încheiată. 
Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris von der Leyen pe Twitter.
Cu câteva minute mai devreme, un important parlamentar de centru-dreapta din Parlamentul UE a spus că un acord este iminent. 
„Conform informaţiilor mele, contractul respectiv este pe cale să fie semnat”, a spus Peter Liese. 
UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca AZN.L, Sanofi SASY.PA şi Johnson & Johnson JNJ.N pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19. 
Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech. 
Pfizer Inc a anunţat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii, relatează Reuters.  
Pfizer şi partenerul german BioNTech SE sunt primii producători de medicamente care anunţă un succes dintr-un studiu clinic la scară largă al unui vaccin coronavirus. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului.