Vergil Chițac: Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat astăzi, că proiectul noului stadion care se va construi în Constanța, stadionul Gheorghe Hagi, a intrat în linie dreaptă.

Vergil Chițac: Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri


Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat astăzi, printr-o postare pe Facebook, că proiectul noului stadion care se va construi în Constanța, stadionul „Gheorghe Hagi”, a intrat în linie dreaptă. Proiectul a fost prezentat în fața comisiei interministeriale, acolo unde a fost aprobat cu unanimitate. Aceasta este ultima etapă înaintea emiterii Hotărârii de Guvern pentru finanțarea noului stadion.

"Constanța va avea o arenă ultramodernă, cu o capacitate de 18.190 de locuri. Astăzi, alături de domnii Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, am parcurs ultima etapă dinaintea emiterii Hotărârii de Guvern pentru finanțarea noului stadion „Gheorghe Hagi” și am prezentat proiectul în fața comisiei interministeriale. A fost aprobat în unanimitate”, a transmis Vergil Chițac.
"Ministerul Dezvoltării va elabora proiectul de HG care va sta pe site, în dezbatere publică, timp de 15 zile. Proiectul va pleca pe circuitul ministerial de avizare. Va fi emisă Hotărârea de Guvern (cred eu, cel târziu în luna octombrie)”, a mai precizat Vergil Chițac.
Totodată, potrivit edilului, după emiterea Hotărârii de Guvern, Primăria municipiului Constanța se va ocupa de diligențele pentru emiterea HG de demolare a stadionului actual și de demolarea efectivă, iar Compania Națională de Investiții (CNI) va avea în vedere proiectarea și execuția noului stadion.
"Avem ambiția ca în toamna anului viitor să începem efectiv construirea noii arene. Constanța avea nevoie de mult timp de un astfel de proiect și mă bucur foarte mult că se întâmplă. Orașul merită din plin acest stadion, care va putea găzdui evenimente sportive și culturale majore", a conchis primarul Vergil Chițac.