Vergil Chițac: PAGUBĂ ÎN CIUPERCI pentru transportul public gratuit

Primarul Vergil Chițac a declarat, că ideea de a face un transport gratuit pentru constănțeni, o va face, dar nu neapărat pentru că vrea el.

Vergil Chițac: PAGUBĂ ÎN CIUPERCI pentru transportul public gratuit


Primarul Constanței Vergil Chițac a declarat, astăzi, că propunerea sa din campania electorală privind asigurarea transportului public gratuit pentru toți constănțenii se va materializa, dar măsura trebuie înțeleasă în contextul în care conducerea actualei administrații vrea ca lumea să mai renunțe la propriile mașini.

„Facem un audit la CT BUS din punct de vedere financiar. Ce pot să spun în momentul de față este că bugetul de cheltuieli al CT BUS este de 113 milioane de lei. Din cele 113 milioane de lei, 100 de milioane de lei le asigură Primăria Constanța sub formă de facilități și compensații. Deci, practic, veniturile proprii ale domniilor lor sunt de numai 13 milioane de lei. Eu mă gândesc că sunt așa de puține veniturile astea încât dacă am anula și am face transport gratuit pentru toți cetățenii Constanței ar fi pagubă în ciuperci. Problema în momentul de față este cum facem tehnic lucrul ăsta. Va trebui să dăm subvenții pentru toți locuitorii. Nu știu cum putem să numărăm toți cei care circulă, cum putem să îi identificăm, pentru că subvențiile se dau în baza unor liste și care cuprind număr de oameni. Însă, ideea de a face un transport gratuit o voi face, dar nu neapărat pentru că vreau eu. Măsura trebuie înțeleasă în contextul în care vrem ca lumea să mai renunțe la propriile mașini. Vrem să descongestionăm orașul de mașini. Și dacă vom face, printre altele, și un transport gratuit și civilizat, și la ore fixe și predictibil, atunci cred că unii oameni din oraș vor renunța la propria mașină și că e bine să folosească transportul în comun. Gratuitatea trebuie înțeleasă în contextul în care vrem să descongestionăm orașul de mașini. Nu neapărat că mi-am propus eu un scop electoral“, a declarat Vergil Chițac.