Zelenski la Copenhaga: Astăzi, suntem convinşi că Rusia va pierde acest război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Danemarca, a declarat luni, la Copenhaga, că este convins că Rusia va pierde războiul.

Zelenski la Copenhaga: Astăzi, suntem convinşi că Rusia va pierde acest război


Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Danemarca, a declarat luni, la Copenhaga, că este convins că Rusia va pierde războiul, în condiţiile în care Danemarca şi Olanda au anunţat că vor livra Ucrainei în viitorul apropiat avioane de luptă F-16, informează AFP, citat de Agerpres.

"Astăzi, noi suntem convinşi că Rusia va pierde acest război", a declarat Zelenski în faţa mulţimii adunate lângă Parlament.
Cele 19 avioane F-16 promise de Danemarca vor fi livrate progresiv Kievului: şase spre sfârşitul anului, opt anul viitor şi cinci anul următor, potrivit şefei guvernului danez.
"Esenţialul este ceea ce noi demonstrăm cu victoria noastră, cooperarea noastră", a continuat preşedintele ucrainean. "Împreună, noi demonstrăm că viaţa are valoare, că oamenii contează", a subliniat el.
"Libertatea este importantă, Europa este importantă", a mai declarat Zelenski.
Cu o zi înainte, Zelenski a salutat decizia "istorică" a Olandei şi Danemarcei de a livra ţării sale în total 61 de avioane de luptă F-16 de fabricaţie americană.