A fost avizată propunerea de intrare a Constanței în carantină. Decizia finală se va lua mâine

În cursul zilei de mâine, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni pentru a vota decizia de carantinare a municipiului Constanța.

A fost avizată propunerea de intrare a Constanței în carantină. Decizia finală se va lua mâine


Conform documentului avizat de INSP, la cererea DSP Constanța, înaintat în data de 17 noiembrie, astăzi 18 noiembrie a fost avizată propunerea de carantinare a municipiului Constanța.

Ca urmare a evaluării analizei de risc, pe care DSP Constanța a înaintat-o cu nr. 22478/17.11.2020 către INSP – CNSCBT, punctajul DSP este de 78 puncte, iar cel calculat de INSP -CNSCBT în baza procedurii de evaluare este de 78 puncte.
Pe baza procedurii de avizare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, se avizează măsura de carantinare pentru municipiul Constanța din judeţul Constanța.
Reprezentanții Prefecturii Constanța au anunțat, în urmă cu puțin timp, că, în cursul zilei de mâine, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va reuni pentru a vota decizia de carantinare a municipiului Constanța. 
"În cursul zilei de mâine, prefectul județului, Silviu Coșa, va convoca CJSU, în baza acestui aviz. În CJSU se va vota propunerea de carantinare, iar hotărârea rezultată va fi trimisă la DSU, pentru emiterea ordinului de carantinare", au precizat, în urmă cu cîteva minute, reprezentanții Prefecturii Constanța.