A fost suspendată plata parcărilor din Constanța

Taxa de parcare în Constanţa a fost suspendată, prin decizie de instanţă. Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel este definitivă.

A fost suspendată plata parcărilor din Constanța


Magistrații Curtii de Apel Constanța au admis astăzi recursul formulat în dosarul în care s-a solicitat suspendarea HCL Constanța nr. 279/30.07.2020 și au dispus supendarea hotărârii, astfel cum se ceruse. Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel este definitivă.

Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând: Admite cererea. Dispune suspendarea executării HCLM Constanţa nr.279/2020 până la pronunţarea instanţei de fond. Dispune obligarea intimatului la plata către recurentă a sumei de 150 lei cu titlu de cheltuieli de judecată fond şi recurs. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.11.2020“.
Amintim, HCL Constanța nr. 279/30.07.2020 stabilește Regulamentul privind utilizarea și plata parcărilor publice din Constanța.
Inițial, Tribunalul Constanța a respins, în această vară, cererea de suspendare a hotărârii de Consiliu Local.
În urma acestei decizii, primarul Constanței, a precizat că: "Am luat act de hotărârea instanței de a suspenda amendarea celor care nu plătesc parcarea. Așa cum am mai spus și scris,  atât timp cât Regulamentul parcărilor e anulat, parcarea nu poate fi considerat un serviciu oferit populației pentru că nu e definit nicăieri. Mai simplu spus, nu poți să pui oamenii să plătească ceva ce nu există.
Mâine voi da dispoziție ca Poliția locală să nu mai amendeze și Confort Urban să blocheze softul prin care se încasa plata prin sms pentru ca oamenii să nu mai fie păcăliți. Vom comunica pe toate canalele posibile această nouă realitate. Situația va fi reglementată într-un nou Regulament al parcărilor ce va fi adoptat cât mai repede posibil. Sănătate maximă tuturor!", a scrisprimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac pe Facebook.