A început maratonul vaccinării în Constanța. Imunizarea se face cu vaccinul Pfizer.

Primăria Constanţa, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, organizează în perioada 14-16 mai Maratonul Vaccinării.

A început maratonul vaccinării în Constanța. Imunizarea se face cu vaccinul Pfizer.


Direcția de Sănătate Publică Constanța, Instituția Prefectului - Județul Constanța, Primăria Constanța și cele mai mari 4 mall-uri din Constanța organizează în perioada 14-16 mai Maratonul Vaccinării.

"Ne apropiem de 300.000 de doze de vaccin efectuate. Rata de incidență la nivel de municipiu este 0,85, iar la nivel de judet este și mai scăzută. Așa cum restricțiile au fost implementate gradual, gradual se și ridică. Pentru a ajunge la normalitate așa cum ne dorim și care să semene măcar 99% cu viața dinaintea pandemiei, soluția este vaccinarea. S-a început de câteva săptămâni cu aceste inițiative atipice, vor urma și altele de acest gen. Oamenii trebuie să conștientizeze că întoarcerea la normalitate este la îndemâna noastră și este la un pas distanță", a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Este un prim semn pentru revenirea la normalitate, consideră profesor univ. dr. Sorin Rugină, medic primar infecționist și epidemiolog.
„E un moment favorabil, pentru că, în sfârşit, pandemia ne-a făcut şi o surpriză plăcută şi e o scădere mai accentuată a numărului de îmbolnăviri graâie, în primul rând, vaccinărilor făcute până în acest moment, dar probabil că s-ar putea să fie şi o epuizare a virusului iniţial care, iată, ne dă un interval să ne posibil val patru.“, a declarat dr. Sorin Rugină.
Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta la oricare dintre cele patru centre comerciale, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport).
Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul a patru centre comerciale importante din oraș, unde au fost amenajate spații dedicate vaccinării:
- VIVO Constanța (Bulevardul Aurel Vlaicu 220), între orele 10:00 – 20:00
- City Park Mall (Bulevardul Alexandru Lăpușneanu 116C), între orele 10:00 – 21:00
- Centrul Comercial Tom (Bulevardul Tomis 391), între orele 8:00 – 20:00
- Auchan City (Șoseaua Mangaliei 195A), între orele 8:00 – 20:00.
Imunizarea se face cu vaccinul Pfizer.