Ministerul Sănătății. Măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva COVID-19

Ministerul Sănătăţii avertizează că măştile cu supapă nu sunt recomandate deoarece supapa permite virusurilor să treacă și să ajungă la alte persoane

Ministerul Sănătății. Măștile cu supapă nu sunt recomandate împotriva COVID-19


Ministerul Sănătăţii avertizează că măştile cu supapă nu sunt recomandate în actualul context de epidemie de coronavirus deoarece supapa permite virusurilor să treacă și să ajungă la alte persoane.

Prin urmare, masca nu-și îndeplinește rolul de a preveni transmiterea virusurilor. Autoritățile susțin că trebuie folosite măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, cu sârmă de metal pentru a se fixa pe nas şi cele care se aşază bine pe faţă. Acestea trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.
„Măştile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste măşti sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respiraţia prafului şi particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permiţând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei", transmit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.
Aceștia insistă că nici organzațiile internaționale în domeniu nu recomandă măștile cu supapă deoarece există riscul ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite chiar și prin ele.
În aceeași postare, reprezentanții Ministerului au explicat și ce fel de măști trebuie să folosim pentru a-i proteja cu adevărat pe cei din jurul nostru.
„Tipurile de măşti recomandate sunt: măştile care acoperă în întregime nasul şi gura; măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, care se pot spăla şi refolosi; măştile care au o sârmă de metal la nivelul nasului şi care nu permit astfel ieşirea aerului prin partea superioadă a măştii; măştile care se aşază bine pe părţile laterale ale feţei şi care nu prezintă spaţii pe unde pot pătrunde/elimina particule”, se mai arată în mesajul Ministerului Sănătății.