ABADL a aplicat amenzi de zeci de mii de lei pentru operatorii de plaja din Năvodari, Constanța și Vama Veche

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au aplicat amenzi unor operatori de plajă din Năvodari, Constanța și Vama Veche pentru construcții ilegale

ABADL a aplicat amenzi de zeci de mii de lei pentru operatorii de plaja din Năvodari, Constanța și Vama Veche


Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral au sancționat contravențional 7 operatori de plajă din Năvodari, Constanța și Vama Veche cu amenzi în valoare toatală de 70.000 de lei pentru construcții ilegale pe domeniul public al statului și nerespectarea măsurilor stabilite în urma controalelor.

Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au notificat 47 de operatori de plajă în vederea dezafectării construcțiilor ilegale amplasate pe plajele litoralului românesc, fiind vorba despre 35 operatori de plajă de pe aria Unității Administrativ Teritoriale (U.A.T.) Năvodari, 11 operatori de plajă din zona U.A.T. Constanța și 1 operator de plajă aflat în zona U.A.T. Limanu. Mulți dintre operatorii de plajă care au fost notificați au atacat în instanță documentul prin care erau înștiințați să demoleze construcțiile ilegale.
Notificarea acestora s-a făcut în urma controalelor desfășurate în perioada 25.05 – 03.06.2020 care au avut ca scop identificarea construcțiilor ilegale amplasate pe sectoarele de plajă, iar mulți dintre aceștia nu se aflau la prima notificare. În urma măsurilor dispuse operatorilor de plajă s-au efectuat acțiuni de verificare pentru a stabili modul în care aceștia au respectat măsurile date de inspectori cu termene de remediere pe plajele din Năvodari, Constanța și Vama Veche și s-a constatat că 7 operatori nu au dezafectat construcțiile ilegale. 
Pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor în termenul stabilit, precum și pentru realizarea de construcții ilegale pe domeniul public al statului reprezentat de plajă, 7 operatori de plajă – PILISTERA MARKET SRL, SAFRA MALI SRL, FIN.CO.GERO SPA, MEGALOS TURISM REZIDENTIAL SRL, TEMICO LINE SRL, DRAGOȘ COM SRL, CADOS BUCUREȘTI SRL au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoarea totală de 70.000 lei, conform O.U.G.  nr. 202/2002.
Chiar dacă turiștii au început să vină pe plajele litoralului românesc, inspectorii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral vor continua controalele pentru a verifica respectarea clauzelor contractuale de către operatorii de plajă care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Acolo unde se va constata că acestea nu sunt respectate se va ajunge la desființarea construcțiilor și poate chiar la rezilierea contractelor de închiriere” a declarat directorul A.B.A.D.L. Bogdan Bola.