Bărbat de 47 de ani, scos din mare inconștient pe plaja Tineretului din Costineşti

Militarii din carul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 19 iunie, pe plaja Tineretului din Costinești

Bărbat de 47 de ani, scos din mare inconștient pe plaja Tineretului din Costineşti


Militarii din carul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 19 iunie, pe plaja Tineretului din Costinești. El a fost găsit pe plajă de un bărbat, care, după ce a alertat autoritățile, a început protocolul de resuscitare. Bărbatul are 47 de ani și este din Bacău.

La fața locului au intervenit un echipaj SMURD, un echipaj SAJ și elicopterul SMURD. Din unele surse, apelul a fost făcut de un cetățean care l-ar fi văzut pe mal, inconștient. Persoana care a resuscitat bărbatul înecat, până la sosirea echipajelor, a fost îndrumat prin telefon de dispecera ISU cum să îl resusciteze. Cetățeanul care a ajutat era de naționalitate straină.
„Un pacient, înecat, inconștient, găsit în stop de un trecător care a început manevrele de resuscitare și a sunat pe 112. La locul solicitării a fost trimis un echipaj Smurd B, un echipaj Saj B2 și elicopterul Smurd. După aproximativ 15 minute de resuscitare, pacientul a prezentat activitate cardiacă, a fost preluat de elicopter și transportat spital” au transmis reprezentanții SAJ Constanța.