Băsescu, despre cazul ginerelui său: Nu știu despre ce este vorba; toți trebuie să răspundă în fața legii

Președintele Traian Băsescu a declarat luni, referindu-se la anunțului Parchetului General privitor la începerea urmăririi penale

Băsescu, despre cazul ginerelui său: Nu știu despre ce este vorba; toți trebuie să răspundă în fața legii


Președintele Traian Băsescu a declarat luni, referindu-se la anunțului Parchetului General privitor la începerea urmăririi penale pe numele ginerelui său Radu Pricop, că nu știe despre ce este vorba, însă a afirmat că toți românii trebuie să răspundă în fața legii.

"Știu că vă stă ca prioritate și o întrebare foarte proaspătă, legată de anunțul Parchetului General privind începerea urmăririi penale pe numele Pricop, ginerele meu. Nu știu despre ce este vorba, dar cu certitudine toți românii trebuie să răspundă în fața legii", a afirmat șeful statului la Palatul Cotroceni.
Ginerele preşedintelui Traian Băsescu, Radu Pricop, este urmărit penal pentru fals şi înşelăciune de procurorii de la Parchetul instanţei supreme, fiind suspectat de fals şi înşelăciune, într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii PICCJ.
Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în acest dosar a fost începută urmărirea penală cu privire la fapte în 11 aprilie, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi cu privire la Radu Pricop.
Sursele citate au precizat că alături de ginerele preşedintelui, în dosar sunt vizate alte 11 persoane.
De asemenea, în dosar este implicată şi Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, potrivit reprezentanţilor PICCJ, care este parte civilă.
Ioana Băsescu, fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu, s-a căsătorit la începutul lunii iunie cu avocatul Radu Pricop, ceremonia civilă având loc la Primăria Azuga.