Raluca Turcan: Alocaţiile vor intra de la 1 februarie mărite cu 20 la sută

Alocaţiile vor intra de la 1 februarie mărite cu 20%, iar următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului, a afirmat, miercuri seara, ministrul Raluca Turcan

Raluca Turcan: Alocaţiile vor intra de la 1 februarie mărite cu 20 la sută
Foto: Facebook / Raluca Turcan


Alocaţiile vor intra de la 1 februarie mărite cu 20%, iar următoarea majorare depinde de decizia Parlamentului, a afirmat, miercuri seara, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la postul public de televiziune.

"Alocaţiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocaţiilor avem o lege în Parlament şi vom vedea în Parlament dacă se menţine şi a doua tranşă de 20%", a spus Raluca Turcan.
Mai mult decât atât, ea a explicat că pentru moment nu este încă aprobat bugetul, dar odată cu acesta va trece se va putea pronunța și cu privire la cea de-a doua tranșă a majorării, tot de 20%, ce urma să se producă în vara acestui an. Potrivit acesteia, următoarea majorare a alocaţiilor ar putea avea loc în iulie sau august. 
Reamintim că Executivul a decis majorarea alocațiilor cu 40% în 2021, însă în doua etape, de câte 20%, prima dintre ele fiind aplicată în luna februarie, iar cea de-a doua în vara anuliui în curs.