Băsescu: Kovesi și-a luat toate slugile și a plecat la EPPO să facă dosare cum făcea în România

Traian Băsescu a declarat că Laura Codruța Kovesi și-a luat toate slugile și a plecat la EPPO să facă dosare cum făcea în România.

Băsescu: Kovesi și-a luat toate slugile și a plecat la EPPO să facă dosare cum făcea în România


Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că Laura Codruța Kovesi ”și-a luat toate slugile și a plecat la EPPO să facă dosare cum făcea în România”.

”Slavă domnului că (Laura Codruța Kovesi) nu are competență pe Comisia Europeană, ci statele membre! Așa că România va fi cal de bătaie pentru doamna Kovesi, nu aveți nicio grijă. Și-a luat toți gealații, toate slugile ca să facă dosare cum a făcut în 2015. Vom avea spectacol, dar mutat la Luxemburg”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.
În timpul celor două mandate de președinte pe care le-a avut Traian Băsescu a numit-o pe Laura Codruța Koveși de două ori în fruntea Parchetului General, în anul 2006, când Koveși avea doar 33 de ani.
Ministerul Justiției a anunțat, săptămâna aceasta, că cei șase candidați selectați de Comisia specială de la Ministerul Justiției pentru ocuparea funcției de funcția de procuror european delegat în România au fost acceptați de Colegiul Parchetului European.
Aceștia sunt: 
1. Dana Dana-Manuela ANA (Direcția Națională Anticorupție)
2. Dana-Cristina BUNEA (Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție)
3. Camelia-Elena GRECU (Direcția Națională Anticorupție)
4. Constantin IRINA (Direcția Națională Anticorupție)
5. Florin Bogdan MUNTEANU (Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași)
6. Jean-Nicolae UNCHEȘELU (Direcția Națională Anticorupție).