Creşte numărul elevilor infectaţi cu Sars-COV-2

În ultimele 24 de ore, în toată ţara aproape 80 de elevi şi profesori au fost depistaţi pozitiv la testele COVID.

Creşte numărul elevilor infectaţi cu Sars-COV-2


În intervalul 11 februarie ora 18.00  – 12 februarie ora 18.00, un număr de 46 de elevi au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Totodată, alți 30 de angajați din învățământ au primit un test pozitiv, iar în 32 de clase din România a fost suspendată activitatea didactică, anunță Ministerul Edicației și Cercetării.

Reamintim că în cursul zilei de joi, MEC a anunțat că de la începutul școlii, 2.550 de elevi fuseseră testați pozitiv pentru SARS-CoV-2. 
Angajații din învățământ ar putea avea prioritate la vaccinare, începând din martie
Cadrele didactice ar putea avea prioritate la vaccinare, începând cu luna martie, după cum a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, medical Valeriu Gheorghiță.
"A fost o discuţie pe care am avut-o cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, la finalul lunii ianuarie, după ce s-a pus în vedere planul redeschiderii şcolilor, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ. Dar din considerentul legat de limitarea numărului de doze, pentru că am primit mai puţin cu 93.000 de doze în săptămâna 18-24 ianuarie (...), scenariul nu a mai putut fi pus în aplicare, având în vedere şi reprogramările.
Ceea ce noi luăm în calcul la acest moment (...) e o analiză de posibilitate a vaccinării personalului din învăţământ cu prioritate, prin echipe mobile. Şi anume, să se efectuate în primul rând vaccinarea cadrelor didactice care sunt la interfaţa directă cu elevii, a personalului din creşe şi grădiniţe", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, la Antena 3.