Baza din Kandahar a fost atacată, unde se afla şi Victor Ponta

Baza NATO din Kandahar a fost atacată cu rachete, fiind luată măsura de evacuare şi adăpostire în buncăre a oficialilor şi civililor români

Baza din Kandahar a fost atacată, unde se afla şi Victor Ponta


Baza NATO din Kandahar a fost atacată, astăzi, cu rachete, fiind luată măsura de evacuare şi adăpostire în buncăre a oficialilor şi civililor români prezenţi pentru ceremonia privind începutul procedurii de retragere a contingentului României din Afganistan.

Premierul Victor Ponta efectuează, astăzi, o vizită la Kandahar, fiind însoţit de ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi vicepremierul Gabriel Oprea.
Oficialii români au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi la buncăre, în adăposturi fiind conduşi şi ceilalţi membri civili ai delegaţiei româneşti.
Incidentul a avut loc în timp ce premierul și cei doi miniștri lua masa cu militarii români. În momentul declanșării alarmei, toți cei prezenți, inclusiv premierul, au fost culcați pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.
Nu au fost înregistraţi răniţi, iar după câteva zeci de minute premierul şi cei doi miniştri şi-au reluat programul vizitei.
Primul-ministru Victor Ponta a depus o coroană de flori la monumentul din baza militară dedicat celor 23 de soldați români care și-au pierdut viața în Afganistan în ultimii 12 ani, el continuând apoi cu susținerea unei conferințe de presă.
"Nu a fost nimic special pentru soldaţi, îmi pare rău ca nu am apucat să stăm mai mult la masă, să vorbim. Dincolo de acest incident, care a dat un pic de culoare evenimentului, (...) atâta timp cât sunt cu militarii români, nu cred că sunt în pericol. Nu noi am fost aici cei puşi în pericol, gândiţi-vă însă la faptul că cei care sunt aici îşi riscă viaţa de mai multe ori pe zi când ies în misiunile de patrulare (...). Ca să fiu sincer, când am auzit alarma, am crezut că e o glumă, un exerciţiu. Am învăţat că nu sunt un prim-ministru aici, ci o persoană care trebuie să respecte procedurile”, a declarat premierul la conferința de presă.