Biden: Există o singură modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina, ca Putin să retragă forțele ruse

Președintele american Joe Biden a spus că există o singură modalitate rațională de a pune capăt războiului din Ucraina – ca Putin să retragă forțele ruse.

Biden: Există o singură modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina, ca Putin să retragă forțele ruse


Președintele american Joe Biden a descris războiul președintelui rus Vladimir Putin din Ucraina ca fiind „bolnav” și a spus că există o singură modalitate rațională de a pune capăt războiului din Ucraina – ca Putin să „retragă” forțele ruse, scrie CNN.

„Dar se pare că nu va face asta. Plătește un preț foarte mare pentru că nu a reușit să o facă, dar provoacă un măcel incredibil, incredibil asupra populației civile din Ucraina. Bombardează creșe, spitale, cămine de copii. E rău ce face el”, a spus Biden în timpul unei conferințe de presă alături de președintele francez Emmanuel Macron la Casa Albă.
Biden a adăugat că nu are planuri imediate să-l contacteze pe Putin, dar este „pregătit să vorbească” cu liderul rus „dacă, de fapt, există un interes ca el să caute o modalitate de a pune capăt războiului – nu a făcut asta, încă.”
El a continuat: „Dacă este cazul, în consultare cu prietenii mei francezi și din NATO, voi fi bucuros să stau cu Putin să văd ce vrea, ce are în minte. Nu a făcut asta încă. Între timp, cred că este absolut critic ceea ce a spus Emmanuel [Macron]. Trebuie să sprijinim poporul ucrainean”.