Biden: Putin este criminal de război. Acest individ este brutal

Preşedintele american Joe Biden l-a numit luni criminal de război pe omologul său rus Vladimir Putin şi a declarat că doreşte un proces pentru crime de război.

Biden: Putin este criminal de război. Acest individ este brutal
Foto: Mandel Ngan / AFP / Getty Images


Președintele SUA, Joe Biden, susține că atrocitățile de la Bucea, Ucraina, constituie crime de război, dar nu genocid, și a precizat că va continua să pledeze pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei, transmite CNN.

„Poate că vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit criminal pe Putin. Ei bine, adevărul este că ați văzut ce s-a întâmpla la Bucea. Asta o demonstrează – este un criminal de război. Trebuie să continuăm să furnizăm Ucrainei armele de care au nevoie pentru a continua lupta și trebuie să obținem toate detaliile pentru ca asta să se concretizeze – să avem o judecată pentru crime de război. Acest individ este brutal, iar ceea ce se întâmplă la Bucea este revoltător și toată lumea a văzut-o”, a declarat Biden.
Întrebat de reporteri dacă masacrul de la Bucea poate fi catalogat drept genocid, Joe Biden a răspuns: „Nu. Consider că este o crimă de război”.
Totodată, președintele Statelor Unite a confirmat că urmărește introducerea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei și că acestea vor fi anunțate în curând.