Centru de colectare donații pentru refugiații ucrainieni la Pavilionul Expozițional din Constanța

Primăria Municipiului Constanța se implică în campania umanitară pentru a-i ajuta pe ucrainienii care fug din calea războiului.

Centru de colectare donații pentru refugiații ucrainieni la Pavilionul Expozițional din Constanța


Primăria Municipiului Constanța se implică în campania umanitară pentru a-i ajuta pe ucrainienii care fug  din calea războiului. De mâine, la Pavilionul Expozițional din Constanța, va fi deschis un centru de colectare.

Toate persoanele care doresc să-i sprijine pe refugiați, pot aduce alimente neperisabile dar și haine, pături, perne, produse de igienă sau medicamente, la sediul din bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, zilnic, între orele 08:00-20:00. 
Momentan, la nivelul municipiului Constanța, sunt disponibile spații de cazare, atât în unitățile aflate în grija administrației publice locale cât și în cele puse la dispoziție prin bunavoința unor operatori. De asemenea, municipalitatea este pregătită să asigure hrana pentru refugiați, prin Direcția Generală de Asistență Socială, cât și cu sprijinul operatorilor economici.
Am constituit un grup de lucru la nivelul primăriei și al instituțiilor subordonate, suntem disponibili 24 de ore din 24. Un grup de persoane a fost deja cazat de municipalitate. Mulțumim operatorilor care ni s-au alăturat deja cât și celor care doresc să sprijine acest efort. E momentul să fim solidari cu cei care suferă din cauza războiului. Toți cei care pot veni în sprijinul famiilor de refugiați, cu camere pentru cazare și o masă caldă, sunt rugați să ni se alăture”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.
Cei care vor să doneze sunt rugați să sune sau să trimită un mesaj la numărul de telefon 0799400358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp.
Pentru persoanele care au nevoie de spații de cazare sau vor să găzduiască refugiați este disponibil numărul de telefon 0737.552.271.