Chițac: Când e să schimbăm ceva, rămânem agăţaţi de vechile metehne

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a susținut că, după aprobarea regulamentului de acces auto în zona istorică a municipiului, mai multe persoane au încercat să împiedice punerea sa în aplicare.

Chițac: Când e să schimbăm ceva, rămânem agăţaţi de vechile metehne


Primarul municipiului Constanței, Vergil Chițac, a susținut că, după aprobarea regulamentului de acces auto în zona istorică a municipiului, mai multe persoane au încercat să împiedice punerea sa în aplicare.

Edilul s-a plâns că atunci când vine vorba să se schimbe ceva în bine, piedici sunt puse chiar și de către unii locuitori ai orașelui, care găsesc tot felul de tertipuri pentru a rămâne agăţaţi de vechile metehne.
Ne uităm cu invidie la Cluj, la Oradea ori la Timișoara, apoi venim să ne plângem pe Facebook de cât de rău e la Constanța. Iar când vine vorba să schimbăm ceva concret în acest oraș, de pildă să îi punem în valoare centrul precum în orice alt loc civilizat din lumea asta, găsim fel de fel de tertipuri pentru a rămâne agățați de vechile metehne. Ba că lucrările fac zgomot, ba că săpăturile fac praf, ba că nu ne mai putem parca toate cele 3 mașini în zona pietonală din centru”, a scris Chițac, pe Facebook.
Acesta a ținut să puncteze că el nu va ceda în fața unor astfel de presiuni.
Primarul a explicat faptul că a fost aprobat în Consiliul Local regulamentul de acces auto în zona peninsulară, dar circa 20 de persoane au încercat să împiedice punerea în aplicare.
Este vorba de familiile care au câte 2,3 mașini și care vor să și le parcheze pe toate sub nas, și de proprietarii de restaurante care vor să li se permită clienților accesul cu autoturismul până pe terasă, dacă se poate. Avem zeci de milioane de euro alocate pentru alt pavaj pietonal (cel de acum a fost distrus de mașini), am inițiat regulamente pentru restaurarea imobilelor din peninsulă, avem investitori care au investit milioane ca să restaureze imobile din peninsulă, dar, aparent, nu vrem nimic din toate astea. Noi vrem mașini în fața casei. Iar pe undeva e și normal, din moment ce vechiul regulament acorda 3800 de avize de acces. Halal zonă pietonală”, a mai scris primarul Constanței.
Vergil Chițac a mai ținut să precizeze că doar Consiliul Local sau instanța poate dispune amânarea implementării regulamentului.