Cine va primi vouchere pentru facturile la curent

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre voucherele pentru energie, afirmând că este vorba despre a se da un ajutor financiar pentru această iarnă şi altul pentru iarna viitoare.

Cine va primi vouchere pentru facturile la curent


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vorbit despre voucherele pentru energie, afirmând că este vorba despre a se da un ajutor financiar pentru această iarnă şi altul pentru iarna viitoare. Popescu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, despre voucherele pentru energie, conform News.ro.

“Există în programul de coeziune şi există la Fonduri Europene, la domnul Marcel Boloş, s-a discutat, există două miliarde 200 de milioane de euro, dintre care un miliard sunt pentru consumatorii vulnerabili, exact pentru zona de energie, iar un miliard 200 sunt pentru IMM-uri. Tot pentru IMM-urile expuse la preţurile de la energie. Din ce ştiu eu, nu în Guvern s-a discutat, s-a discutat în coaliţie, s-a discutat la nivel tehnic. Nu am ajuns încă cu un act normativ în Guvern. S-a discutat la nivel de principiu. E vorba de a se da un ajutor pentru iarna aceasta şi un ajutor pentru iarna viitoare, pentru că aceşti bani trebuie cheltuiţi în anul 2023”, a explicat ministrul Energiei.
El a precizat că trebuie stabilit câţi consumatori vulnerabili sunt în ţara noastră.
“Trebuie stabilit împreună cu Ministerul Muncii câţi consumatori vulnerabili sunt, care sunt criteriile de consumatori vulnerabili care se încadrează, iar bugetul, anvelopa totală, v-am zis, este de un miliard de euro, adică de 5 miliarde de lei, împărţit la numărul de consumatori. Dacă sunt 4 milioane de români şi înmulţiţi cu banii ăştia, probabil că o să ajungă exact la suma care v-am zis-o eu, de aproape 5 miliarde de lei. Sunt bani care sunt în bugetul, nu al nostru, sunt în bugetul ministerului domnului Boloş, al investiţiilor şi proiectelor europene şi probabil că împreună cu Ministerul Muncii vor face această schemă”, a explicat Virgil Popescu.