Cîţu: Am văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică dispar

Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că a văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică dispar şi timp de 20, 30 de ani nu prea fac nimic pentru România.

Cîţu: Am văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică dispar


Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că a văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică dispar şi timp de 20, 30 de ani nu prea fac nimic pentru România.

"Când intri în politică te hotărăşti să îţi asumi ceva, ăsta este primul pas - să îţi pui pielea în bătaie. Dar am văzut foarte mulţi politicieni care după ce intră în politică dispar. Ei sunt în politică, dar dispar de pe scena politică. Cumva ştim că au fost în politică 20, 30 de ani, dar când ne uităm să vedem ce au făcut în politică, sau ce au făcut pentru România în acest timp, vedem că nu prea au făcut nimic. Asta înseamnă de fapt să îţi pui pielea la bătaie, să faci fără compromisuri lucruri, indiferent de riscuri, indiferent dacă ţi se spune că o măsură care este bună pentru români s-ar putea să te coste electoral pe termen scurt, asumăţi-o pentru că este bună pentru români şi de aceea intrăm în politică. Dacă ţi se spune că o măsură care dezvoltă România, ajută tineretul, te costă electoral pe termen scurt, uitaţi acest lucru, asumaţi-vă, pentru că de aceea am intrat în politică. Dacă nu, nu mai intrăm în politică. Acesta este de fapt mesajul acestei generaţii, ceea ce vrem noi să facem, ne asumăm totul până la capăt şi mergem şi le spunem tuturor că acum este ori varianta noastră, ori nu este o altă variantă. Mergem fără compromisuri, de aceea sunteţi generaţia altfel pentru că nu acceptaţi compromisuri", a spus Cîţu la Gala Premiilor TNL "Mircea Ionescu Quintus" - eveniment organizat de Tineretul Naţional Liberal.
El le-a cerut tinerilor liberali să găsească energia să meargă mai departe.
"Trebuie să înţelegem că astăzi sărbătorim ceea ce am făcut până acum şi a fost frumos, şi aţi reuşit, dar trebuie să găsiţi energia să mergeţi mai departe, trebuie să găsiţi energia să ne luptăm mult mai bine în perioada următoare pentru că acum suntem la guvernare şi aveţi de apărat un Guvern şi un premier care îşi asumă lucruri, chiar dacă unii spun că pe termen scurt s-ar putea să ne coste electoral, dar îşi asumă lucruri pentru că sunt bune pentru România şi sunt bune pentru viitorul României", a afirmat acesta.
Premierul Florin Cîţu a primit de la TNL premiul de excelenţă "Generaţia altfel".