Cîțu ironizează propunerile PSD. Cîțu: PSD, una spune, alta face.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat că PSD ar trebui să tacă ani de zile de acum înainte, aşa ar fi de bun simţ.

Cîțu ironizează propunerile PSD. Cîțu: PSD, una spune, alta face.


Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat că PSD ar trebui să tacă ani de zile de acum înainte, aşa ar fi de bun simţ. El a mai spus că, în cazul în care ar decide din companii sau investitori să plece din România, dacă de la 1 iulie PSD ar impune taxele pe care le are în plan, atunci nu i-ar învinovăţi pe cei din sectorul privat faţă de care social-democraţii duc „un atac furibund”.

„Dacă domnul Ciolacu știe de vreo companie care nu-și plătește (impozitele – n.red.), să vină nouă să ne spună care este acea companie. Dar nu putem să menținem acest climat de atac continuu asupra sectorului privat, doar pe generalități. Dacă știe ceva, să vină să spună. Ăia care n-au plătit să meargă la pușcărie. Nu poți să menții acest climat în care nimeni nu știe ce să facă și după aia ne mirăm că nu vrea nimeni să investească în România.

Dacă se concentrează PSD pentru implementarea PNRR, toate aceste lucruri se rezolvă. Acolo avem eliminarea excepțiilor. Doar că PSD una spune și alta face. Anul acesta a mai fost introdusă o excepție pentru un sector. Deci nu poți să spui că vrei să elimini excepțiile, dar în același timp să introduci alte excepții. Undeva există o dublă personalitate în PSD care vorbește una dar face alta. Implementarea PNRR, reforma pensiilor, eliminăm pensiile speciale pentru că toate pensiile sunt pe contributivitate. Reforma salarizării, avem salarii care sunt legate de performanță, reforma administrației publice. Le facem pe toate, luăm 30 de miliarde de euro, bani jumătate gratis, jumătate la dobândă zero, nu la dobânzile astronomice la care se finanțează astăzi Ministerul Finanțelor și dezvoltăm România. Este foarte simplu. Doar să vrei. De ce nu se face? Nu știu.

Ştiţi foarte bine că de la 1 aprilie eu nu am mai participat la nicio discuţie la coaliţie, deci chiar nu ştiu ce se discută în coaliţia de guvernare despre fiscalitate. Noi toţi aflăm informaţii din spaţiul public. Nu am eu personal informaţii la prima mână. Eu cred că orice român de bun simţ gândeşte la fel ca mine. Când e vorba de două domenii – justiţie şi economie, finanţe, PSD ar trebui să tacă câţiva ani de zile de acum înainte. Deci aici cred că sunt în asentimentul tuturor românilor când spun aşa ceva. Din primul moment în care PSD a venit la guvernare a început un atac furibund la sectorul privat. L-am oprit cât am putut, dar văd că acest atac continuă cu termene limită şi este clar că nu se vor opri”, a afirmat Florin Cîţu, luni la Parlament.
El a mai spus că PSD sfidează deja orice bun simţ.
„Eu mă uit la oamenii din sectorul privat, mă gândesc la cei care stau în fiecare zi şi îşi asumă riscuri. Eu nu aş învinovăţi pe nimeni dintre companii, dintre investitori care ar decide să plece din România, dacă de la 1 iulie reuşeşte PSD să impună aceste taxe. Eu nu aş învinovăţi pe nimeni, aş înţelege foarte bine dacă vor să plece. E ok. Pentru tupeul deja sfidează orice bun simţ. Repet, două domenii – justiţie şi economie ar trebui să fie ignorate de PSD”, a completat Cîţu.
Cu privire la plafonarea prețurilor la carburanți, cu o marjă de profit, după cum a spus Marcel Ciolacu, Florin Cîțu a avut ca primă reacție râsul. El compară asta cu o intervenție cu bocancii în economie, susținând că nu e surpriză că-i amintește de sistemul comunist: ”PSD provine din PCR, așa că nu e o surpriză că astfel de soluții vin de acolo”. El nu vede o soluție în plafonarea prețurilor la carburanți.