Constanța ajută! Dovezi impresionante ale implicării constănțenilor în drama refugiaților ucraineni

Dovezi impresionante ale implicării constănțenilor în drama ucrainenilor care și-au părăsit casele și au luat drumul pribegiei din cauza ororilor războiului.

Constanța ajută! Dovezi impresionante ale implicării constănțenilor în drama refugiaților ucraineni


Dovezi impresionante ale implicării constănțenilor în drama ucrainenilor care și-au părăsit casele și au luat drumul pribegiei din cauza ororilor războiului.

Zeci de oameni vin zilnic la Pavilionul Expozițional din Constanța și aduc alimente, produse de igienă, scutece, lapte praf și chiar jucării pentru cei mici. Foarte mulți voluntari și-au oferit timpul, experiența și priceperea să ajute la organizarea, colectarea, depozitarea și transportul donațiilor.
 
Și sprijinul oferit nu se limitează doar la atât.
Societatea ORCHID SRL pune la dispoziție 6 mașini tip dubă pentru transportul refugiaților din vama Tulcea către Constanța sau București. Persoana de contact este doamna Ioana Vasiloiu, care poate fi sunată la 0751.224.400. De asemenea, această societate asigură și alte consumabile necesare (scutece copii).

BABYLONIA RESORT oferă locuri de munca în industria hotelieră, persoană de contact este domnul Aurel Malciu, telefon 0722233021. 

Asociația NOVAPOLIS oferă 300 de pliante cu informații pentru refugiați. Orice informație poate fi obținută la numărul de telefon 0314178030 www.novapolis.ro. 

Spitalul HEKA, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr.21, oferă consultații gratuite pentru cetățenii ucraineni care au ajuns în Constanța. Orice informație poate fi obținută la numărul de  0733334352.
 
Fundația Baylor Marea Neagră oferă servicii de îngrijire pentru mame și copii. Oricine are nevoie ii poate contac la numărul de telefon 0241.691730.

Servicii de traducere sunt oferite de doamna Spulber (translator limba rusă) - 0731882468 și doamna Sharpov (translator limba rusă și engleză) – 0757168252. 

Uniunea Națională a Barourilor din România a întocmit un ghid juridic pentru refugiați (inclusiv o listă de avocați specializați) https://www.unbr.ro/wp-content/uploads/2022/03/Ghid_regim_juridic_brosura_RO-UA-lista.pdf
 Platforma DOPOMOHA conține toate informațiile în limbile ucraineană, română, engleză și rusă cu privire la documentație și condiții de intrare în țară www.dopomoha.ro.
  
Și dovezile implicării constănțenilor nu se opresc aici. Zeci de persoane și-au pus la dispoziție cu generozitate propriile case pentru a asigura un adăpost acestor oameni care fug din calea războiului. Foarte mulți hotelieri din Constanța și Mamaia au pus mai presus de câștigul personal nevoile oamenilor și le oferă cazare și masă gratuite.

În continuare, cei care doresc să îi ajute pe semenii noștri pot veni zilnic la Pavilionul Expozițional, bulevardul Mamaia, nr.331A, intrarea din spate, între orele 08:00-20:00. Mai este nevoie de: alimente neperisabile, alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant),apă,ceai, pături, paturi, lenjerii, saci de dormit, produse de igienă personală, articole pentru copii – scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă, dezinfectanți, maști.

Campania de colectare este organizată de Crucea Roșie Constanța, Primăria Constanța, Consiliul Județean Constanța și Instituția Prefectului Județul Constanța.

Pentru detali suplimentare privind donațiile, cetățenii pot suna sau trimite un mesaj la numărul de telefon 0799.400.358, folosit inclusiv în aplicația WhatsApp.