Copiii constănțenilor au la dispoziție 4 locuri noi de joacă moderne

Din această săptămână, copiii constănțenilor au la dispoziție 4 locuri noi de joacă moderne. În paralel, se lucrează la amenajarea a încă 10 locuri de joacă.

Copiii constănțenilor au la dispoziție 4 locuri noi de joacă moderne


Din această săptămână, copiii constănțenilor au la dispoziție 4 locuri noi de joacă moderne. Spațiile destinate celor mici de pe aleea Egretei bl AV10; aleea Bravilor bl H1; strada Cișmelei și strada Dionisie cel Mic bl 56-58 au fost refăcute de la zero.

Acolo unde a fost cazul, a fost construit un zid de sprijin pentru siguranța celor mici, a fost pus pat de nisip și piatră, iar la final a fost turnat un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

Elementele de joacă sunt noi și variate, realizate la standarde europene şi respectă toate normele de siguranţă şi protecţie pentru ca cei mici să se poată juca în voie. Totodată, fiecare loc de joacă este dotat cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi. 
În paralel, se lucrează la amenajarea a încă 10 locuri de joacă, iar alte 35 se află în diferite etape de proiectare. 

Reprezentanții Primăriei Constanța fac un apel către toți locuitorii orașului să păstreze în bune condiții piesele montate. "Doar de noi depinde să nu distrugem ceea ce abia s-a făcut și să păstrăm în cele mai bune condiții aceste locuri special create pentru noi și copiii noștri".