Țuțuianu: Copiii sunt viitorul nostru și ei merită, încă din prima zi de viață, multă atenție și un act medical de calitate

Președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu a semnat, astăzi, contractele de achiziții pentru echipamentele cu care va fi dotată Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgența Constanța

Țuțuianu: Copiii sunt viitorul nostru și ei merită, încă din prima zi de viață, multă atenție și un act medical de calitate


Președintele Consiliului Județean Constanța a semnat, astăzi, 24 iunie 2020, contractele de achiziții pentru echipamentele cu care va fi dotată Secția de Neonatologie – Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Județean de Urgența „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

"Împreună cu ‍specialiștii în domeniu, am reușit să identificăm tipuri performante de aparatură pentru a oferi nou născuților cea mai bună îngrijire medicală. Aparatura pe care am achiziționat-o este de ultimă generație și cu siguranță vitală pentru micii pacienți.
Copiii sunt viitorul nostru și ei merită, încă din prima zi de viață, multă atenție și un act medical de calitate. Dar, pentru ca medicii să poată îngriji și trata micii pacienți, așa cum aceștia au nevoie, este necesar să fie ajutați de dotări performante. Cu ajutorul acestor echipamente vitale vom putea oferi nou născuților cel mai bun suport", a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.
Contractele sunt în valoare de aproximativ 11,94 milioane lei, iar o parte dintre echipamentele achiziționate sunt: incubatoare neonatale – 25 buc; ventilatoare neonatale – 15 buc; stație de andocare cu 3 injectomate + 1 perfuzomat + injectomat nutriție enterală – 25 buc; aparat mobil de radiologie neonatal – 1 buc; ecocardiograf Doppler Color neonatologie – 1 buc; stație centrală de monitorizare funcții vitale cu 25 de posturi și 25 de monitoare vitale – 1 buc; aparat administrare Oxid nitric – 2 buc; incubator de transport cu ventilator de trasport – 1 buc; monitor transcutanat – 5 buc și sistem fototerapie tip pătură – 5 buc.
"Acestea sunt doar câteva exemple, dar toată aparatura pe care o achiziționăm este extrem de importantă și îi va ajuta pe medici ca cele mai importante ființe din viețile noastre să fie cât mai bine îngrijite", a mai spus Țuțuianu.