De luni, 35 de grădiniţe din județul Constanța îşi deschid porţile în perioada vacanţei

Începând de luni, 35 de grădiniţe din judeţul Constanţa, 28 în mediul urban şi 7 în rural, îşi deschid porţile pe perioada vacanţei, anunţă ISJ Constanța.

De luni, 35 de grădiniţe din județul Constanța îşi deschid porţile în perioada vacanţei


Începând de luni, 35 de grădiniţe din judeţul Constanţa, 28 în mediul urban şi 7 în rural, îşi deschid porţile pe perioada vacanţei, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, în localităţile în care incidenţa este mai mică de 6 la 1.000 de locuitori, grădiniţele pot funcţiona pe perioada vacanţei, cu respectarea următoarelor condiţii: asigurarea unui număr de maximum 15 copii într-o grupă; păstrarea componenţei iniţiale a grupelor de copii, fără a amesteca colectivele de preşcolari; aplicarea strictă a regulilor de protecţie individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, conform precizărilor legislative în vigoare.
În acest sens, în perioada 12 aprilie - 4 mai, 2.092 de preşcolari (1.799 în mediul urban, 293 mediul rural) vor participa la activităţi educaţionale în grădiniţele cu program prelungit din judeţ, în baza solicitărilor părinţilor.
În situaţia în care se va impune carantinarea localităţilor în care funcţionează respectivele grădiniţe activitatea acestora se va suspenda, arată ISJ Constanţa.
"Existenţa cadrului legal pentru a putea oferi preşcolarilor acest program de activităţi în perioada de vacanţă reprezintă un aspect îmbucurător care vine să rezolve numeroasele solicitări ale părinţilor. Cu toate că acest context epidemiologic ridică întrebări legate de siguranţa copiilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin managerii de grădiniţe, asigură părinţii că în aceste instituţii s-au aplicat şi se aplică toate măsurile corespunzătoare, astfel încât să se prevină infectarea cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, colegii noştri de la catedră au oferit condiţii de siguranţă în unităţile de învăţământ încă de la debutul anului şcolar", a afirmat Sorin Mihai, inspector şcolar general.