Dragnea cere mutarea în provincie a dosarului în care este acuzat pentru vizita în SUA

Liviu Dragnea a cerut strămutarea procesului în provincie pe motiv că judecătorii din Capitală nu ar fi imparțiali. Pronunțarea, amânată pentru 4 noiembrie.

Dragnea cere mutarea în provincie a dosarului în care este acuzat pentru vizita în SUA


Curtea de Apel București a amânat pentru 4 noiembrie pronunțarea pe solicitarea de strămutare a dosarului în care Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență și care se referă la vizita efectuată de fostul lider PSD în SUA, în ianuarie 2017, în marja festivităților pentru învestirea fostului președinte american Donald Trump. Dosarul este la Tribunalul București, însă apărarea susține că judecătorii de acolo nu ar fi imparțiali.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, susține că judecătorii de la Tribunalul București nu sunt imparțial în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, având în vedere că mai mult de jumătate dintre ei au semnat un memoriu împotriva legilor justiției promovate de PSD în era lui Liviu Dragnea, transmite Agerpres.

În mai 2021, DNA l-a trimis în judecată pe Liviu Dragnea pentru trafic de influență (două fapte) și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București, însă cinci magistrați au refuzat să îl soluționeze și au făcut cereri de abținere.
De partea cealaltă, avocații lui Liviu Dragnea au deschis o altă acțiune la Curtea de Apel și au solicitat ca dosarul să fie mutat în provincie.
La Curtea de Apel București, luni, Flavia Teodosiu a susținut că foarte mulți judecători de la Tribunalul București au semnat un memoriu împotriva legilor justiției din vrea guvernării PSD, astfel că există suspiciunea că aceștia nu ar fi imparțiali în ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea.

Invocând același motiv, avocații lui Liviu Dragnea utilizaseră soluția strămutării și în dosarul privind eliberarea condiționată, iar în aprilie Tribunalul Giurgiu dispunea eliberarea lui Liviu Dragnea din Penitenciarul Rahova, unde își ispășea condamnarea de 3 ani și 6 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

O lună mai târziu, în mai, procurorii anticorupție îl trimiteau în judecată pe Liviu Dragnea într-un nou dosar, sub acuzația de trafic de influență și de folosire a influenței sau autorității în legătură cu prezența sa la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump la președinția SUA, în ianuarie 2017.