Președintele Klaus Iohannis, discuții cu Prințul Charles în debutul summit-ului COP26

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu Prinţul Charles în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow.

Președintele Klaus Iohannis, discuții cu Prințul Charles în debutul summit-ului COP26
Foto: presidency.ro


Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, cu Prinţul Charles în marja participării la Summitul liderilor mondiali, care are loc la Glasgow, în Scoţia, în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26).

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis şi Prinţul de Wales au convenit asupra nevoii de a găsi soluţii pentru combaterea schimbărilor climatice şi pentru conservarea biodiversităţii. În context, preşedintele Klaus Iohannis a punctat faptul că există o legătură strânsă între acestea, pierderea biodiversităţii agravând schimbările climatice, care afectează, la rândul lor, ecosistemele şi speciile.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că reuniunea COP26 va juca un rol esenţial în îmbunătăţirea implementării Acordului de la Paris.

Administraţia Prezidenţială arată că, în materie de biodiversitate, păduri şi viaţă sălbatică, România ocupă un loc special în Europa, biodiversitatea ţării noastre generând servicii ecosistemice pentru Europa şi întreaga lume.

"Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea colaborării internaţionale care este esenţială în combaterea schimbărilor climatice şi pierderii biodiversităţii. Astfel, România susţine Declaraţia de la Glasgow privind pădurile şi utilizarea terenurilor, o iniţiativă a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord", informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, de luni, la Summitul liderilor mondiali în cadrul Conferinţei Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.