Dubai, destinație ce trebuie să apară în palmaresul oricărui turist

Dubai este o lume sclipitoare, o metropolă împânzită de turiști din întreaga lume, în care tehnologia și comerțul funcționează perfect.

Dubai, destinație ce trebuie să apară în palmaresul oricărui turist


Dubaiul este plin de dinamism și de optimism; de lux şi extravaganţă. Aceste elemente îi dau pulsul și se simt în fiecare colț al său. Indiferent de anotimp, turiștii aleg să își petreacă vacanța în Dubai, atrași fiind de plajele întinse cu nisib fin, partidele de shopping la numeroasele mall-uri și nu în ultimul rând, atracțiile pe care le oferă la tot pasul acest oraș cosmopolit.

Marea redeschidere a noului sezon Global Village este astăzi, marți, 25 octombrie! Atracția din Dubai, potrivită pentru familii, a anunțat adăugarea a peste 100 de noi restaurante, cafenele, chioșcuri și opțiuni de mâncare stradală. Deci ce este nou? În primul rând, există patru restaurante noi de lux, toate locații cu două etaje în jurul Lacului Dragon.Printre acestea se numără conceptul libanez Naseem Beiru și Khaojee de la bucătarul premiat Rohit Ghai.

Global Village este locul unde întâlneşti culturi din peste 80 de țări din întreaga lume. Aici veţi găsi produse tradiţionale fiecărei ţări de la suveniruri, haine, parfumuri sau mirodenii, până la mâncarea tradiţională şi spectacole specifice fiecărei culturi în parte, în pavilionul lor. Există şi o scenă mare unde se ţin diferite spectacole de dans şi muzică, iar dacă aveţi noroc, puteţi vedea şi vedete autohtone invitate la aceste spectacole.
Global Village se pretinde a fi cel mai mare proiect de turism, agrement, cumpărături și divertisment din lume. Satul este deschis numai în perioada Noiembrie-Aprilie a fiecărui an, iar programul este de la ora 16:00 până la miezul nopţii, iar în weekend până la ora 01:00. Biletul de intrare  costă 25 AED. Pentru a vizita Global village vă recomand încălţăminte comodă, pentru că odată ajunşi acolo veţi vrea să vizitaţi fiecare pavilion în parte, veţi fi cu siguranţă fascinaţi de multitudinea de produse, de spectacole şi de bucătăria fiecărei zone în parte! Începând de astăzi şi până pe 29 aprilie 2023 porţile sunt deschise!

O vacanţă în Dubai nu este completă fără un safari. Unul dintre câştigătorii concursului nostru a intrat deja în posesia premiului! Este vorba despre dna Tatiana Nico, care a câştigat pachetul advance, plus locuri în zona VIP pentru 2 persoane.
"A fost perfect, super, super! deja mai vrem încă o dată!", asta ne-a transmis doamna imediat după safari.

Aşa cum vă spuneam, o vacanţă în Dubai nu este completă fără un safari! Este ceva ce sigur nu veţi putea uita prea repede! Pachetele pe care noi le recomandăm sunt pachetele pentru evening safari, Advance sau Premium. Aveţi inclus în aceste pachete transportul către deşert şi înapoi la hotelul dumneavoastră cu maşinile 4x4. Drumul până în deşert poate să vi se pară lung, pentru că noi am ales să oferim oaspeţilor noştri cel mai bun Dune Bashing, pe dunele imnse de nisip roşiatic al deşertului, însă odată ajunşi, veţi vedea că a meritat!

Începeţi cu o mică pauză pentru ca şoferii să regleze presiunea anvelopelor, să fie perfecte pentru ce va urma. Timid, pe ritmuri orientale, maşinile îşi încep dansul pe dunele imense de nisip încinse de iubirea soarelui pe trasee numai de şoferii noştri profesionişti ştiute. Am spus timid… apoi, vedeţi dumneavoastră :) Suv-urile şi mai ales şoferii lor nu cunosc limite... maşinile se vor apleacă şi se vor răsuci într-un ritm ameţitor, veţi afla cu această ocazie, ce înseamnă dune bashing: un fel de surfing cu mașina de teren printre dune, în care te simți că într-un roller-coaster! Să faci surfing pe creasta dunelor de nisip auriu-roșiatic, într-o caravană mașini, în the middle of nowhere, la apus de soare, asta da experienţă! Veţi opri în mijlocul deşertului pentru a putea vedea apusul care este superb! Îmbinarea dintre lumini şi umbre pe dunele cu nisipul auriu roşiatic, culorile sublime pe care cerul ni le oferă seară de seară, vor fi un cadru perfect pentru o sesiune foto instagramabila :), de neuitat!
După această Aventură veţi merge în camp pentru celelalte activităţi, pentru cină şi show.

În camp exista o zonă VIP, care nu este inclusă în pachetele noastre, o zonă cu canapele la care veţi fi servit de cum ajungeţi cu apă, ceai, cafea, băuturi răcoritoare, aveţi acces la Bufet, sau veţi fi servit înaintea celeilate zone cu mâncare. Pentru a vă savura cina şi a vedea show-ul în acesata zonă este un cost suplimetar de 50 AED/pers care se achită pe loc, sau dacă optaţi din start pentru acest confort, se achită odată cu pachetul de Safari achiziţionat.

Un obiectiv foarte îndrăgit de turişti, Miracle Garden  s-a redeschis. Cu un nou design şi cu flori proaspete vă sunt deschise larg porţile pentru vizită în fiecare zi. Situată în districtul Dubailand, grădina a fost deschisă de Ziua Îndrăgostiților în 2013. Are o suprafaţă de peste 72.000 de metri pătrați, ceea ce o face cea mai mare grădină de flori naturale din lume!
Are peste 50 de milioane de flori și 250 de milioane de plante astfel aranjate încât, cu siguranţă, vei fi fascinat! Atracţia pricipală în Miracle Garden este avionul Emirates Airline de tip A380 în mărime naturală. Amplasat în inima Grădinii, A380-ul este acoperit cu peste 500.000 de flori proaspete.
Miracle Garden este deschisă doar în perioada octombrie-aprilie. În fiecare an este altă temă a aranjamentelor florale, deci vizita la Dubai Miracle Garden va fi o noutate de la sezon la sezon.
Guinness World Records a recunoscut recordurile Dubai Miracle Garden pentru cele 3 recorduri, adică cea mai mare instalație florală în 2017, cea mai înaltă artă topiară în 2018 și cea mai mare artă topiară în 2019. Prin artă topiara se înţelege tehnica de a modela – decupa şi tăia – arbori şi arbuşti vii, dându-le forme ornamentale. Plantele utilizate sunt de obicei cele veşnic verzi şi arbuşti woody sau arbori mici ce au un frunziş mai des. Artă a fost practicată din ziua în care romanii au introdus în grădinile lor elemente de design artizanale.
Miracle Garden, colţul de rai, un obiectiv foarte îndrăgit de turişti s-a redeschis pentru acest sezon. Cu un nou design şi cu flori proaspete vă sunt deschise larg porţile pentru vizită în fiecare zi de luni până vineri de la orele 9:00-21:00, iar sâmbătă şi duminică de la orele 9:00-22:00. Vă recomandăm pentru că vizita dumneavoastră să fie cât mai plăcută, să aveţi încălţăminte uşoară, pălărie şi ochelari de soare, apă… În interior veţi putea găsi să cumpăraţi sucuri, ceai, cafeai, apă, sandwich-uri, îngheţată şi suveniruri. 
Preţul biletelor este de 75 AED/pers.

Sezonul potrivit pentru vacanţa dumneavoastră în Dubai se apropie de start. Venim în întâmpinarea dumneavoastră cu informaţii despre condiţiile actuale de călătorie către Dubai sau Abu Dhabi.
Important de ştiut este că Pasagerii care călătoresc în Dubai din toate țările, trebuie să îndeplinească una din condițiile de mai jos pe aeroportul de plecare:

  • să prezinte un certificat valabil de vaccinare împotriva COVID-19, care să ateste faptul că pasagerul este complet vaccinat cu un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau de EAU. Certificatul trebuie să conțină un cod QR.
  • să prezinte un certificat de testare negativ valabil pentru COVID-19, care ar trebui să se bazeze pe un test de diagnostic molecular destinat detectării calitative a acidului nucleic pentru ARN-ul viral SARS-COV-2. Certificatul trebuie eliberat în termen de 48 de ore de la momentul colectării probelor de către un furnizor de servicii medicale autorizat și trebuie să conțină un cod QR.
  • să prezinte un certificat medical valabil de la autoritățile competente că pasagerul s-a vindecat de COVID-19, eliberat în termen de o lună înainte de data sosirii. Certificatul trebuie să conțină un cod QR.

Exceptaţi de la aceste condiţii sunt doar copiii sub 12 ani.
Pentru pasagerii care călătoresc către în Abu Dhabi condiţiile pe aeroportul de plecare sunt următoarele:

  • să prezinte un certificat valabil de vaccinare împotriva COVID-19, care să ateste faptul că pasagerul este complet vaccinat cu un vaccin aprobat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) sau de EAU. Certificatul trebuie să conțină un cod QR, sau
  • să prezinte un certificat de testare negativ valabil pentru COVID-19, care ar trebui să se bazeze pe un test de diagnostic molecular destinat detectării calitative a acidului nucleic pentru ARN-ul viral SARS-COV-2. Certificatul trebuie eliberat în termen de 48 de ore de la momentul colectării probelor de către un furnizor de servicii medicale autorizat și trebuie să conțină un cod QR, sau
  • să prezinte un certificat medical valabil de la autoritățile competente că pasagerul s-a vindecat de COVID-19, eliberat în termen de o lună înainte de data sosirii. Certificatul trebuie să conțină un cod QR.
    Exceptaţi de la aceste condiţii sunt doar copiii sub 16 ani.

La sosirea la Abu Dhabi nu mai este obligatorie efectuarea unui test RT-PCR la sosirea în Abu Dhabi. Cu toate acestea, se poate face testul pentru menținerea „Green Pass"-ului activ pe aplicația Al Hosn și pentru a avea acces la locurile publice din Abu Dhabi. Testul costă 40 AED. În plus, pasagerii nu trebuie să se supună măsurii de carantină la sosire.
În Abu Dhabi, regulă pentru a intra la diferite obiective turistice sau mall-uri este de a prezenta Green Pass-ul, codul QR verde din aplicaţia Al Hosn. Poate sunt turişti cărora nu li s-a solicitat, însă regula asta este, depinde de dumneavoastră dacă vreţi să riscaţi să nu fiţi primit în diferite locaţii.
Pentru transferul de la aeroportul Abu Dhabi către Dubai, puteţi folosi shuttle service, un autobuz care circulă din oră în oră din faţa parcării aeroportului până în Dubai, staţia Ibn Battuta. Costul este de 35 AED/ persoană, iar biletele le puteţi achiziţiona de acolo, de la automat de bilete, sau la uşa autobuzului. Funcţie de câte personae sunteţi, puteţi opta şi pentru un taxi, preţul fiind între 100-200 AED.