Elena Udrea rămâne în libertate. Judecătorii au decis să nu fie plasată sub control judiciar

Instanța supremă a respins joi contestația DNA la deciziei instanței de a nu o plasa pe Udrea sub control judiciar, așa cum au cerut procurorii.

Elena Udrea rămâne în libertate. Judecătorii au decis să nu fie plasată sub control judiciar


Magistraţii Înaltei Curţi au respins contestaţia DNA la măsura de a o lăsa pe Elena Udrea în libertate pana se va da decizia definitivă privind condamnarea în dosarul campaniei lui Traian Băsescu din 2009.

„Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 05 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017/a2”, este decizia de joi a instanței supreme. Hotărârea este definitivă.
Ședința de judecată a fost secretă, la solicitarea Elenei Udrea.
„M-am întors în țară special să particip la aceste procese pentru că cred că singura cale să obțin achitarea pe care o merit este să mă prezint în instanță. În continuare cred că decizie instanței (n.r. – de condamnare la 8 ani de închisoare) este profund ilegală, imorală și nedreaptă”, a declarat Udrea.
Elena Udrea a mai susținut că judecătoarea care a condamnat-o la 8 ani închisoare ar fi fost în stare de incompatibilitate, deoarece ar fi scris o carte cu Marius Bulancea, procurorul care a întocmit rechizitoriile în două dosare în care a fost trimisă în judecată, respectiv „Gala Bute” şi dosarul finanţării campaniei electorale din 2009.
„Cred cu tărie că, dacă nu există dreptate omenească, sigur există dreptate divină. Nu se poate ca acest dosar să rămână cu acea soluţie profund nedreaptă şi ilegală. La Înalta Curte, noi sperăm chiar într-o rejudecare, având în vedere situaţia de incompatibilitate a doamnei judecător Jderu”, a adăugat  Elena Udrea.