Elevii români au obţinut locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie

Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online.

Elevii români au obţinut locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie


Elevii români au obţinut locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Geografie. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online.

"După rezultatele remarcabile de la Olimpiadele Internaţionale de Matematică, Fizică şi Chimie, a venit rândul Olimpiadei Internaţionale de Geografie să ne facă mândri de rezultatele obţinute de elevii români. Olimpicii români au cucerit patru medalii şi locul al treilea în lume la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, competiţie desfăşurată în format online în perioada 12 - 18 iulie, sub patronajul Comitetului Naţional Geografic Francez (CNFG)", a anunţat luni ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

În urma parcurgerii a trei probe de concurs (teoretică, practică şi un test multimedia), Daniel-Nicolae Hanganu (clasa a X-a/Colegiul Naţional Iaşi) şi Radu-Andrei Brădăţeanu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti) au obţinut medalii de aur, Mihai-Alexandru Bratu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu) - o medalie de argint şi Alex-Darius Topai (clasa a XII-a/ Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" din Oradea) - o medalie de bronz.

Datorită acestor rezultate, prin agregarea numărului şi valorii medaliilor, lotul României a ocupat poziţia a 3-a în lume şi a doua în Europa, pe primele două poziţii clasându-se Singapore şi Lituania.
Din punct de vedere logistic, participarea în sistem online a fost asigurată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi a fost precedată de un stagiu intens de pregătire, tot la Iaşi, sub îndrumarea profesorilor Cornelia şi Dorin Fiscutean.
La ediţia din acest an s-au înscris 209 elevi din 54 de ţări.
"Felicitări copiilor şi mulţumiri tuturor celor care au contribuit la această performanţă!", a fost mesajul ministrului.