Emmanuel Macron anunţă restricţii extinse şi închiderea şcolilor

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a anunţat o extindere pe întreg teritoriul ţării a măsurilor de combatere a coronavirusului şi închiderea şcolilor timp de trei săptămâni

Emmanuel Macron anunţă restricţii extinse şi închiderea şcolilor
Foto: Euronews


Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron a anunţat miercuri o extindere pe întreg teritoriul ţării a măsurilor de combatere a coronavirusului şi închiderea şcolilor timp de trei săptămâni, în încercarea de a opri al treilea val al bolii, relatează AFP, citat de Agerpres.

Aceste reguli valabile pentru întreg teritoriul prevăd restricţii de circulaţie de la ora locală 19:00 (17:00 GMT), închiderea anumitor centre comerciale şi restricţii de deplasare. Două din cele trei săptămâni de închidere a şcolilor vor corespunde cu vacanţa de primăvară, măsură care va fi valabilă în toată ţara.
Într-un discurs susținut miercuri seară, președintele Franței a subliniat că eforturile sunt necesare din cauză că „epidemia accelerează”.
„Vom închide creșele, școlile primare și liceele pentru trei săptămâni”, a declarat el. Totodată, va rămâne în vigoare și carantina de noapte – valabilă între 7 seara și 6 dimineața – iar călătoriile pe plan intern vor fi restricționate.
Parlamentul francez are programată o dezbatere, în ziua de joi, ocazie cu care va evalua evoluția epidemiei și noile măsuri anunțate.
„Factorul-cheie în luarea deciziilor rămâne situația din spitale”, explica Gabriel Attal, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, după ședința de lucru săptămânală desfășurată de Emmanuel Macron cu actorii de resort.
Oficialii sistemului sanitar din Paris avertizaseră anterior că sunt pe punctul de a începe să refuze pacienți din lipsă de spațiu în spitale.