Evaluarea Națională 2020. Anisie: Anul acesta, lucrările vor merge pentru corectare în alt județ

Accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă luni la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8.30, urmând ca fiecărui elev să-i fie măsurată temperatura

Evaluarea Națională 2020. Anisie: Anul acesta, lucrările vor merge pentru corectare în alt județ
Foto: Guvernul României


Accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă luni la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8.30, urmând ca fiecărui elev să-i fie măsurată temperatura, în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei Covid-19, a anunțat ministrul Educației, Monica Anisie.

Aceasta a recomandat ca, în cadrul în care temperatura unui elev este peste 37,3 grade, temperatura să fie măsurată de încă trei ori, la un interval de 2 - 5 minute. Anul acesta, lucrările vor fi corectate în alt județ decât cel în care a fost susținut examenul, a mai anunțat ministrul Educației.
La prima etapă participă peste 75.000 de profesori, examenul desfășurându-se în 4.253 de centre de examen, a anunțat duminică ministrul Educației Monica Anisie.
Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30. Școlile au întocmit grafice, astfel încât să nu existe aglomeraţii la porţile şcolilor, ale centrelor de examen.
Un cadru medical va realiza triajul epidemiologic şi va îndruma elevii către sălile de examen. Ministrul a recomandat ca pentru copiii care au temperatura peste 37,3 testul să fie repetat de trei ori, cu o pauză de câteva minute înainte de repetare.
Unităţile de învăţământ au fost dotate cu dezinfectant şi s-a efectuat dezinfecţia centrelor de examinare.
Lucrările elevilor vor merge la corectare în alt judeţ decât acela din care face parte elevul. Aici este inclus şi minicipiul Bucureşti.
Ministrul a vorbit despre subiectele care au apărut pe internet. 
Vă asigur că ceea ce circulă pe internet nu e de la Ministerul Educației. Nu vă lăsați păcăliți de așa-zise subiecte care circulă pe internet. Aceastea nu sunt cele pe care le veți primi mâine dimineață. Mâine se vor extrage subiectele”, a spus Monica Anisie.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 22 iunie. Examenul se va da în două etape, iar sesiunea a doua începe pe 29 iunie. Scopul acestei etape speciale este acela de a da şanse egale tuturor copiilor şi se va desfăşura înaintea repartizării computerizate, a spus ministrul.
La această sunt înscrişi peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a opta. Sunt peste 75.000 de profesori care participă la prima etapă a Evaluarii Naţionale.
Peste 900 de elevi are susține valuarea în condiții speciale.
Luminiţa Barcari, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a adăugat că în jur de 50 de elevi sunt în izolare. 
Până la ora 15:00 vom şti câţi sunt şi spitalizaţi. Mâine, când se vor trimite absenţii, vom şti şi câţi elevi au avut temperatură mai mare şi implicit vor participa la a doua etapă de evaluare”.