A sosit prima serie de tablete pentru elevi

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene.

A sosit prima serie de tablete pentru elevi


Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit, vineri, 04.12.2020, prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene. Următoarea serie va ajunge la Constanța în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari.

Astăzi, 04.12.2020, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a primit prima serie de tablete destinate elevilor din unitățile de învățământ constănțene, prin Programul Național „Școala de acasă”.
Acestea vor fi distribuite în cel mai scurt timp către școlile din județ, în funcție de datele transmise și centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean.
Următoarea serie va ajunge la Constanța în cel mai scurt timp și, implicit, la beneficiari.
Se asigură, astfel, accesul la activități de învățare on-line pentru toți elevii constănțeni, din unități de învățământ preuniversitar de stat, care provin din medii defavorizate și care nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la Internet, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
Azi și mâine vom primi, în total, 2600. Restul, până la 5689, vor veni în scurt timp. Tabletele au inclusă cartelă pentru internet și au soft preinstalat (pt Școala de acasă). Acum se verifică din punct de vedere cantitativ și calitativ. Vor fi distribuite din momentul finalizării verificării. Dacă vor exista defecțiuni semnalate, tabletele vor fi înlocuite, conform procedurii stabilite la nivel național. Numărul total, 5689, acoperă întreg necesarul de dispozitive pentru elevii constănțeni proveniți din medii defavorizate (centralizat la nivelul ISJ Constanța).
Tabletele vor fi preluate de către managerii unităților de învățământ care, în baza procedurii operaționale a școlii, le vor distribui către beneficiari, a precizat inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai.
Primirea acestor tablete reprezintă o confirmare a faptului că eforturile noastre instituționale, precum și cele ale managerilor școlari, depuse până în prezent, au o finalitate clară. Elevii județului nostru sunt cuprinși într-un proces didactic susținut tehnologic, conform cerințelor actuale” a afirmat inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai