România debutează cu o înfrângere la Campionatul European de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Kolding, de Germania, scor 22-19 (13-10), în meciul de deschidere al Campionatului European din Danemarca.

România debutează cu o înfrângere la Campionatul European de handbal feminin
Foto: women2020.ehf-euro.com


Naţionala României de handbal feminin a debutat cu o înfrângere în faţa Germaniei, scor 19-22. Jucătoarele noastre au fost conduse în permanenţă, chiar dacă am reuşit să egalăm la 15-15.

Marcatoarele României au fost Neagu 4 goluri, Buceschi 3, Laslo 3, Ostase 3, Subţirică Iovănescu 2, Dincă 1, A. Popa 1, Seraficeanu 1, Iuganu 1, iar pentru Germania s-au remarcat Naidzinavicius 4, Bolk 4, Maidhof 4.
La Kolding se mai joacă joi meciurile dintre Rusia – Spania şi Suedia – Cehia (grupa B), respectiv Norvegia – Polonia (grupa D).
Vineri vor debuta şi echipele din celelalte grupe, după programul: Franţa – Muntenegru şi Danemarca – Slovenia (A), respectiv Ungaria – Croaţia şi Olanda – Serbia (C).
România face parte din grupa D, alături de Germania, Norvegia şi Polonia, primele trei clasate din fiecare dintre cele patru grupe urmând a se califica pentru a doua fază a competiţiei, în care se va intra cu punctele acumulate în grupă.
La ultima ediţie a Campionatului European, naţionala României s-a clasat pe locul 4, după 20-24 cu Olanda, în finala mică. Chiar înaintea acestei partide, căpitanul naţionalei tricolore, Cristina Neagu, a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ratând lupta pentru medalii la CE.
Deţinătoarea recordului de titluri europene este Norvegia, cu 7 medalii de aur.