Franța s-a încurcat cu Tunisia, dar a câștigat grupa D de la Campionatul Mondial de fotbal

Tunisia a învins Franţa, campioana mondială en titre, cu scorul de 1-0, însă a ratat calificarea în optimi, în timp ce fraancezii au câştigat Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Franța s-a încurcat cu Tunisia, dar a câștigat grupa D de la Campionatul Mondial de fotbal


Tunisia a învins Franţa, campioana mondială en titre, cu scorul de 1-0, însă a ratat calificarea în optimi, în timp ce fraancezii au câştigat Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar. Australia a trecut de Danemarca, scor 1-0, și avansează în optimile de finală.

Franța, care era deja calificată matematic în optimile competiției, a fost învinsă de Tunisia, cu scorul de 1-0. Golul victoriei a fost marcat de Khazri, în minutul 58, după o pătrundere a tunisianului în careul francezilor și un șut în colțul din dreapta jos al porții. 

În ciuda acestei victorii, Tunisia a rămas doar pe locul 3 în clasamentul grupei D, cu 4 puncte, iar francezii au rămas lideri, cu 6 puncte și un golaveraj de 6-3.

Tunisia, care a avut la acest turneu final zece jucători din lotul de 26 născuţi în Franţa, părăseşte competiţia după o evoluţie apreciată, în care a învins campioana mondială, a remizat cu Danemarca (0-0) şi a pierdut în faţa Australiei (0-1).

Franța a câștigat grupa D și va juca în „optimi” contra ocupantei poziției secunde în grupa C. Meciul e programat pe 4 decembrie, de la ora 19:00, pe arena „Al Thumama”.
Australia s-a clasat pe poziția secundă în grupa D și va înfrunta în faza următoare câștigătoarea grupei C, pe 3 decembrie, de la ora 21:00, pe arena „Ahmad bin Ali”.