FOTO Cum arată secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț după ce a luat foc

Primele imagini care arată ce a rămas în urma incendiului ce a izbucnit sâmbătă după-amiază în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț sunt tulburătoare.

FOTO Cum arată secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț după ce a luat foc
Foto: Exploziv TV


Primele imagini care arată ce a rămas în urma incendiului ce a izbucnit sâmbătă după-amiază în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț sunt tulburătoare. Zece pacienți au decedat și șapte persoane, inclusiv un medic, sunt în stare gravă în cea mai mare tragedie de acest fel după incendiul din clublul Colectiv de acum cinci ani.
Flăcările au izbucnit într-un salon ATI de la etajul al doilea, iar ulterior s-au extins într-un alt salon ATI alăturat.
O televiziune locală, Exploziv TV, a publicat pe pagina de Facebook, fotografiile cutremurătoare, care arată dimensiunea dramei:

Medicul de gardă care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit multiple arusri cu arsuri și va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași.
2 medici răniți + 1 asistentă
- medicul de pe ATI cu 80% arsuri - cele de gradul 4 pe mâini
- al doilea medic cu arsuri pe mâini
- asistenta rănită, în stare stabilă
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Spitalul Județean, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:30, iar la secția de terapie intensivă erau internate 16 persoane.
La spitalul din Piatra Neamț vor ajunge o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Neamț, o autospecială pentru transport victime multiple și două ambulanțe SMURD cu medic de la Iași, o autospecială pentru transport victime multiple de la Bacău, o autospecială pentru transport victime multiple de la Suceava și nouă ambulanțe tip B de la Servicul Județean Neamț.
Incendiul a izbucnit la etajul al doilea, în secția ATI. Deocamdată nu se cunoaște cauza incendiului.
Condoleanțe familiilor îndoliate!